Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Epson stylus DX7450- nepřijímá barvy

Mohu se zeptat jak je na tom tahle tiskárna s přijímáním cartridgí?
Mám už druhýho Epsona, první byl takovej obrovskej krám a držel hrozně dlouho. Před rokem se totálně ucpaly trysky a tak šla z domu. Chtěli jsme nějakýho menšího nástupce s přijatelně kvalitním tiskem a hlavně se skenerem. Po zkušenostech s prvním Epsonem jse měl dojem, že jde o slušnou firmu, protože před nim byl Canon S100- toho vám nikomu nepřeju, 4* do roka v servisu.
Koupili jsme DX7450 s tim, že je to tiskárna s jednoduchym ovládáním, takže nebude pro rodiče problémem. Bohužel asi po půl roce mi nechtěla přijímat nové náplně, tak jsem si řekl, že je asi ta barva vadná a šla pryč. Další už to vzalo. Pak se čtvrt roku chovala suprově, pak zase jednu barvu nevzala, a nakonec čtvrt roku perfektní chování až do dneška. Dnes hodila, že došla černá a modrá. Otevřel jsem šuplík, vyndal jsem originální předražené náplně "Made in China" jako vždy a nacpal je do tiskárny, restartoval.
Barvy si vzala, najelo, že ty 2 jsou plné, ale modrá je jako do šeda (takový to zešednutí když je nějaká volba neaktivní) a přes ní je bílej kříž v červenym poli. Tiskárna odmítá tisknout. Vím, že když vyndám další modrou, tak tisknout bude, ale má to cenu? Tisknu tak 50-100 stránek za měsíc do školy, ale i fotky a grafiku všeobecně.
Teď to vyřeším tim, že vlezu do vedlejší místnosti a vytisknu si to co potřebuju na tátovym černobílym laseru (HP LaserJet 1006), to ale nejde pořád, protože táta ve všední den pracuje.
Všeobecně lasery co vídám kolem sebe tak jsou naprosto spolehlivé tiskárny. Začínám ztrácet důvěru v inkoust.
Kdyby byl čas měnit zase tiskárnu, tak ale nevím do čeho jít. Potřebuju ne příliš častý tisk, spíše nárazový, ale dost často barevný včetně obrázků a to když se podívám na lasery, ten soutisk jednotlivejch barev neni uplně dokonalej, klidně to milimetr udělá. Pak potřebuju skenovat, ale na skener mimo tiskárnu neni místo na stole. A nakonec- když už bych něco takovýho sehnal, tak to určitě bude vážit půl tuny a stát 2 000 000 a to nejspíš neprojde :D .
Takže je možnost nějak tenhle problém vyřešit, nebo je na čase koupit novou tiskárnu?

Předmět Autor Datum
Když musíš mít inkoustovou tiskárnu, kup si Canon Pixma a používej originální náplně. Samostatný ske…
karel 20.09.2009 15:45
karel
Teď jsem se naštval. Na tiskárnu kašlu, dal jsem tam další modrou a jede. Ale nechápu, proč jednou z…
Potkan007 20.09.2009 15:50
Potkan007
Musi mit jedine originalni cartridge, to i pise, tyto typy se nedaji plnit a ani nevim ze by to slo…
borsuk_unreg 20.09.2009 16:00
borsuk_unreg
Jeste poznamka, pises "predrazene" tady: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Se arch=T07…
borsuk_unreg 20.09.2009 16:08
borsuk_unreg
To je jasný, sám je kupuju ještě asi o 15 Kč levnější, ale logicky vzato- co stojí přes 200 na tom,…
Potkan007 20.09.2009 18:04
Potkan007
Značka Tiskl jsem na transparentní folie s originálními náplněmi. Barva drží ještě po půl roce. Kou…
marekdrtic 20.09.2009 18:29
marekdrtic
co stojí přes 200 na tom, že dostanu 7ml inkoustu v polepený plastový nádobce? cca pol roka vyvoja… poslední
shiro 20.09.2009 22:45
shiro

Musi mit jedine originalni cartridge, to i pise, tyto typy se nedaji plnit a ani nevim ze by to slo nejak obejit, nekolikrat se mi stalo ze jsem menil originalni naplne v levnych inkoustech Epson a byly vadne, skutecne, po vymene za jiny kus, bylo vse ok.

Značka

Tiskl jsem na transparentní folie s originálními náplněmi. Barva drží ještě po půl roce. Koupil jsem si neoriginální, vytiskl jsem to samé a víš co se stalo? Za půl hodiny se z černé barvy stala světle žlutá průhledná. Já myslel, že ty náplně rozdupu, folie za 20Kč a tohle to s ní ty pitomé náplně udělaly. Nehledě na kvalitu fotek, s originálníma je třeba červená sytá jako čerstvě utržené růže, s neoriginálníma je to vybledlá tmavě oranžová

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru