Avatar uživatele
anonym

Eset Nod 32 Antivirus 5

Používal jsem Eset Nod32 a po skončení licence jsem ho odinstaloval a nainstaloval Avast7-Fre a po spuštění kontroly jsem se nestačil divit co vše našel a tak stále vychvalovaný Eset už asi není co byl a tak mám otázku jak moc bude Avast zatěžovat počítač?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4199 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

avast! poslední rok/dva za moc nestojí, je takový nabubřelý, docela zatěžuje počítač a má až příliš mnoho falešných poplachů.
Taky záleží na nastavení heuristiky – je-li heuristika vypnuta, tak se antivir rozhoduje pouze na základě definic (vzorků virů). Je-li heuristika zapnuta, antivir kontroluje soubory také na základě jejich struktury a chování. Příliš citlivá heuristika může vést k velkému množství falešných poplachů.

Podle mého názoru je NOD32 výborný antivir, je často oceňován jako kvalitní. avast! bývával výborný, ale poslední dobou za moc nestojí.

Doporučoval bych tedy přejít na jiný antivir, doporučím AVIRA Free. Je zdarma, nenáročný a je kvalitní. Bohužel je jen v angličtině.

Pokud chcete kvalitní antivir v češtině, doporučím Microsoft Security essentials, který je taky zdarma, taky nenáročný a myslím si, že je kvalitní. Jeho výhodou je hlavně i to, že prostě neotravuje různými zbytečnými hláškami a je opravdu jednoduchý na použití a nastavení. Ideální volba pro většinu uživatelů.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek