Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Eshop a porusene obchodne podmienky? - SR

V obchodnych podmienkach jedneho Eshopu som cital toto :

Storno poplatky

Predávajúci s kupujúcim sa dohodli na nasledujúcich storno poplatkoch súvisiacich s vrátením tovaru predávajúcemu z dôvodov na strane kupujúceho:

Kupujúci sa zaväzuje zaplatiť predávajúcemu storno poplatok vo výške 400,- Sk bez DPH v prípade vyexpedovania tovaru kupujúcemu, kedy kupujúci tovar neprevezme od dopravcu podľa podmienok uvedených v spôsobe dodania, pokiaľ sa obe strany nedohodnú inak.

Kupujúci sa zaväzuje zaplatiť predávajúcemu storno poplatok vo výške 20% kúpnej ceny objednaného tovaru bez DPH v prípade vyexpedovania tovaru kupujúcemu, kedy kupujúci tovar prevezme a odstúpi od kúpnej zmluvy z dôvodu uplatnenia nároku na odstúpenie od zmluvy v súvislosti so spotrebiteľskou zmluvou podľa ust. § 52 občianskeho zákonníka uzatvorenou pri použití prostriedkov komunikácie na diaľku, v prípade že sa jedná o spotrebiteľskú zmluvu a sú splnené podmienky pre odstúpenie od zmluvy a tovar nemožno predať ako nový.

Kupujúci sa zaväzuje zaplatiť storno poplatok vo výške 400,- Sk bez DPH pri vyexpedovaní tovaru kupujúcemu, kedy kupujúci tovar prevezme a odstúpi od kúpnej zmluvy z dôvodu uplatnenia nároku na odstúpenie od zmluvy v súvislosti so spotrebiteľskou zmluvou podľa ust. § 52 občianskeho zákonníka uzatvorenou pri použití prostriedkov komunikácie na diaľku, v prípade že sa jedná o spotrebiteľskú zmluvu a sú splnené podmienky pre odstúpenie a vráti tovar v neporušenom obale a tovar možno predať ako nový, pokiaľ sa obe strany nedohodnú inak.

Mam to chapat tak, ze ak podla zakona idem vratit tovar do 7mich dni od zakupenia tak budem platit poplatky ? Smie sa to vobec ?

Předmět Autor Datum
Pokud je to v rozporu s občanským zákoníkem, můžou si tam psát cokoliv. Obchodní inspeckce a Živnost…
Jan Fiala 07.04.2007 21:46
Jan Fiala
JaFi má pravdu. Ale ještě lépe je od nich nic neobjednávat. Můžou si svoje zboží pak akorát kupovat…
Rce 08.04.2007 00:19
Rce
Přesně takhle se na ně musí. Já jsem platil onehdá papírovou dvackou na Smíchovském nádraží v Pontu,…
Dale Cooper 08.04.2007 08:43
Dale Cooper
Obchodníci zkrátka zkoušejí, co zákazník vydží. Zákazníci zase zkoušejí, co vydrží obchodník. A tak…
Kurt 08.04.2007 08:51
Kurt
Je potrebne si precitat zakon (pravdepodobne obciansky zakonnik). Najdes cez google.com Mne sa to te…
MM.. 08.04.2007 14:18
MM..
radsej nehccem vediet odpoved z inspekcie a nekupim tam nic, ale radsej si priplatim o stovecku v in…
jaaa 08.04.2007 16:39
jaaa
ale radsej si priplatim o stovecku v inom shope Že by Comfor byl na Slovensku nejlevnější?
Kurt 08.04.2007 17:27
Kurt
Že by Comfor byl na Slovensku nejlevnější? Pak bych vzhledem k jejich smlouvám byl obzvlášť ve stře… poslední
Rce 09.04.2007 00:26
Rce

JaFi má pravdu. Ale ještě lépe je od nich nic neobjednávat. Můžou si svoje zboží pak akorát kupovat sami a určitě jim dojde, že něco dělají špatně. Tuhle jsem v Globusu nechal u pokladny obsah velikého vozíku s nákupem. Baba u kasy měla žblochty, že nemá zpátky na pětilitr a na mojí námitku aby si to teda někde opatřila začala nadávat, že od toho tam není. Tak jsem prostě odešel se slovy "Taxi to tady můžete nechat a strčit třeba... ...za klobouk" a nechal jsem zavalený pás u pokadny a šel pryč, nedbaje jejího řevu kdo, že to bude odklízet.

Přesně takhle se na ně musí. Já jsem platil onehdá papírovou dvackou na Smíchovském nádraží v Pontu, těch keců co bylo, že jim vedoucí řekl ať to neberou atd. Požádal jsem ji aby mi napsala že odmítá přijmout bankovku apod. že to předám ČNB k přešetření. Najednou to šlo...:-)

Je potrebne si precitat zakon (pravdepodobne obciansky zakonnik). Najdes cez google.com
Mne sa to teraz citat nechce. Ak tam je na konci toho paragrafu pokiaľ sa obe strany nedohodnú inak tak to obchodnik moze takto riesit (dohodol sa inak), ak to je dohoda (ak si pri kupovani potvrdil ze si cital obch.podmienky apod). Proste idealne je tam nic nekupovat a nemas problem.

P.S. na obch.inspekciu sa obratit mozes skusit, daj nam potom vediet co ti odpisali ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru