Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ewido security suite

hele lidi máme nějaké zkušenosti s tímto programem ? mě se zdá super a uvažuji o koupy licence na 1 rok ,máte jí taky někdo ? jste spokojeni ? Měli jsme v pc viry a eset nod32,eset smart security,avg ani dokonce superanti.... nezabraly a tak jsme zkusili ewido na 14 dní a hned první kontrola objevila 7 virů a pc se hned zrychlil ;-) co si o něm myslíte? za názory a postřehy předem díky

Předmět Autor Datum
Mám staré Ewido free, které se pořád vesele aktualizuje, můžu poskytnout instalačku, už není normáln…
Fuente 06.11.2008 15:58
Fuente
já ted mám v pc nějaký ewidi anti-malware 3.5. - je to zkušební vezre na 14 dnů - sehnaly jsme i klí…
nok 06.11.2008 16:15
nok
Měli jsme v pc viry a eset nod32,eset smart security,avg ani dokonce superanti.... nezabraly a tak j…
lední brtník 06.11.2008 18:18
lední brtník
neboj se četly jsme to ,ale ani jsme to moc nepobraly ,je to tam popsané sice podrobně což je fajn,a…
nok 06.11.2008 22:11
nok
nic takového, nejde o více ploch. i když se třeba školství těmto informacím usilovně vyhýbá, už z mi…
lední brtník 06.11.2008 23:02
lední brtník
jj z toho co jsi teď napsal už to chápu lépe ;-) poslední
nok 07.11.2008 16:14
nok

Mám staré Ewido free, které se pořád vesele aktualizuje,
můžu poskytnout instalačku, už není normálně k sehnání.
Někdy je malinko paranoidní, je celkem pomalý, ale mi to nepřekáží.
Zkus tu free verzi, pak si můžeš koupit full.
BTW, asi se dočkáš mnoha doporučení na SAS, klidně můžeš mít na PC oba.

já ted mám v pc nějaký ewidi anti-malware 3.5. - je to zkušební vezre na 14 dnů - sehnaly jsme i klíč ,ale hned po zavření okna ewida ,klíč zase je pryč a je tam zase jen 14 dnů,takže si radši koupím tu full ,jinak co je sas?

Měli jsme v pc viry a eset nod32,eset smart security,avg ani dokonce superanti.... nezabraly a tak jsme zkusili ewido na 14 dní a hned první kontrola objevila 7 virů a pc se hned zrychlil

antiviry nezabraly, protože hledají viry.
ewido je antispyware - spyware je trochu jiný typ marastu, ale už nějaký rok mnohem rozšířenější než viry.
proto bývá vidět, že se antiviry učí odhalovat i spyware, ale jejich výrobci kteří začínají být bez užitečné práce se učí pomalu. případně prodávají balíky aplikací (často nenažrané molochy), které se pokouší chránit všechno.

kdyby sis vpravo přečetla články "Bezpečnost na internetu: pracujeme s neprivilegovaným účtem", nepotřebovala bys žádný antivir ani antispyware.

neboj se četly jsme to ,ale ani jsme to moc nepobraly ,je to tam popsané sice podrobně což je fajn,ale nedobraly jsme se k tomu v čem je to lepší než antiviry - že je tam více ploch,možnost z nich vymazávat ?....nevim -tomuhle prostě nerozumím.Zeptám se teda takhle-v čem je to lepší než antiviry?a je to jednodušší než práce s antiviry ? tohle je asi spíše pro lidi kteří pc více rozumí a mají na něj více času

nic takového, nejde o více ploch.
i když se třeba školství těmto informacím usilovně vyhýbá, už z minulého století umí windows nt/2000/xp rozlišit více uživatelských účtů (přihlášení pro různými jmény) - proto že mohou mít různá přístupová práva k datům, a práva spuštění pro systém.
a to je celé.

přesněji: administrátorská práva (v české verzi = správce) patří jen pro uživatelský účet, který se používá k instalacím a změnám nastavení - zásadně se s ním díky nejvyšším právům k systému (která by zdědil případný spuštěný vir) nikdy neleze ven na net nebo nespouští pošta.
a pak jsou normální účty majitele pc nebo dokonce více uživatelů, používané pro běžnou práci, internet, atd. mají úmyslně nastavené omezená práva, protože žádná vyšší nepotřebují - ani k cizím adresářům, ani k zápisu do systému, a už vůbec ne k zavirování systému. čili případný uživatelem spuštěný vir/spyware zdědí taky jen omezená práva a nemůže škodit.

toto nastavení vyhovuje pro 95% činností na pc. pokud ne, je možné konkrétním program/nastavovací utilitu pomocí nabídky "spustit jako..." spustit s právy administrátora - která jinak nemá a nepotřebuje. samozřejmě toto člověk nikdy neudělá pro internetový prohlížeč.
výsledkem je - když mi pod omezenými právy nemůžou viry/spyware škodit, pak ani nepotřebuju instalovat zbytečný antivir a antispyware.

ale pokud se automaticky do windows přihlašuju jako samoadmin, a už nevím který z antivirů, antispywarů, registry cleanerů je pro mě lepší, co jsem si vlastně zase nainstaloval, proč se pc neustále zpomaluje, každý měsíc řeším nějaký virový bordel v pc a každého půl roku musím přeinstalovat windows, pak je u mě samoadmina - který si jen myslí že něco zvládá nebo antivir za něj něco uhlídá - pak je asi něco špatně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru