Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel (2007) - existuje funkce, která vrátí znaky z číselného řetězce?

Ahoj,
potřeboval bych prosím poradit nějaký efektivní způsob vrácení znaků.

Uvedu to na konkrétním příkladu. Názvy artiklů jsou v jednotném formátu (písmeno a pak 9 čísel) např.: J012200260 (jednotlivé dvojčíslí určují rozměry, materiál, barvu,…) a potřebuju vypsat do vedlejší buňky např.: číslice stojící na 5. a 6. pozici (tyto čísla určují délku v cm). Funkcí "ČÁST" =ČÁST(B8;5;2) se mi podařilo vrátit potřebnou hodnotu 20. Hodnotu 20 bych ovšem potřeboval vložit do další funkce "KDYŽ" (různé délky v cm mají různé ceny v Kč) jednoduchý příklad v příloze.

Pokud jsem délku vypsal ručně a použil jsem funkci když, tak se mi požadované ceny vracely dle zadaných kritérií. Pokud jsem ale využil hodnotu vrácenou funkcí "ČÁST", tak mi to nefungovalo :-(. Předpokládám, že to je špatným formátem (protože funkce část je textová a já potřebuju číslo).

Další možností co jsem v Excelu našel je rozdělení pomocí „převodu textu do sloupců“ číslo se mi vychodilo dobře v dobrém tvaru pro další výpočet, ale je velmi neefektivní pokaždé nastavovat oddělovače atd.

Chtěl bych prostě, aby když zadám číslo artiklu, aby mi ve vedlejší buňce vyskočila délka a vedle délky cena.

Doufám, že jsem svůj problém popsal srozumitelně a budu rád za každou Vaši radu.

Za jakoukoliv radu předem děkuji.

AhoJirka

Předmět Autor Datum
funkce HODNOTA()
Wikan 05.03.2011 07:07
Wikan
Ta funkce hodnota to řeší, ale když jsem koukl do příkladu, proč nejsou ve vzorcích použity údaje z…
JoDiK 05.03.2011 09:42
JoDiK
Ahoj, mockrát Vámi děkuji. Funguje to. :-) Pěkný zbytek víkendu. AhoJ. poslední
jirka_8886 05.03.2011 09:51
jirka_8886

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru