Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel - pořadí a řazení dat

Ahoj,

měl bych malý dotaz k excelovské funkci RANK. Mám např. tabulku s názvy týmů, počty dosažených bodů a počty vstřelených a obdržených gólů a chci do jednoho sloupce vypsat pořadí primárně podle počtu bodů. V případě, že ale dva nebo více týmů mají stejně bodů, potřeboval bych nastavit ještě sekundární podmínku, která by určovala pořadí podle vyššího rozdílu vstřelených a obdržených gólů. Nevíte prosím vás někdo, jak na to?

Další věc, se kterou si nějak nevím rady je automatické řazení dat podle pořadí od nejmenšího po největší (např. od 1. místa do 10.) Když to zadávám přes volbu "seřadit a filtrovat" v záložce "úpravy" na kartě "domů", tak se mi to sice seřadí, ale při každé změně pořadí, to musím znovu seřadit ručně. Potřeboval bych, aby k tomu docházelo automaticky vždy se změnou pořadí. Netušíte, jak se to dá nastavit?

Předem díky za vaše rady! :-)

Předmět Autor Datum
Udělej si tam pomocný sloupec s rozdílem gólů, nastav aby se řadilo i podle něj a pak ho klidně skry…
Wikan 10.05.2014 10:33
Wikan
To s tím sloupcem vím, ale nevím, jak nastavit tu podmínku (a jakou podmínku vlastně). Jaká by byla…
mobster 10.05.2014 10:39
mobster
Tak do toho pomocného sloupce nedávej samotný rozdíl gólů, ale např. "=PočetBodů * 1000 + RozdílGólů…
Wikan 10.05.2014 11:10
Wikan
Aha, tak jsem to zkusil a funguje to. Tohle mě vůbec nenapadlo. Každopádně díky moc!:-) poslední
mobster 10.05.2014 11:15
mobster

Udělej si tam pomocný sloupec s rozdílem gólů, nastav aby se řadilo i podle něj a pak ho klidně skryj, jestli ho v tabulce mít nechceš.
Automatické řazení bych ti spíše nedoporučoval. Možná to sice zní jako dobrý nápad, ale až se ti ta tabulka začne přerovnávat pod rukama, tak tě to hodně rychle začne štvát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru