Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Excel - roztřídění dat ze sloupce

Zdravím, řeším problém s uložením různých dat v jednom sloupci. Konkretně je v jednom sloupci kod položky a pod nim cena (nebo více cen), pod tím zase následuje další kód položky.
Zaseknul jsem se na zjištění kolik je ve sloupci buněk od kódu ke kódu, abych mohl vytáhnout ceny a dále s ní počítat. Myslím, že z příkladu to bude jasné.
Na ruční počítání bude v reálu příliš mnoho řádků, a vstup do Excelu nemohu ovlivnit.
Díky za rady.

Předmět Autor Datum
použij funkci VLEVO (LEFT) a vytáhni pro každý řádek to "X", to je identifikátor produktu a řekne ti… poslední
TNT 15.06.2013 15:17
TNT

použij funkci VLEVO (LEFT) a vytáhni pro každý řádek to "X", to je identifikátor produktu a řekne ti to kde všude je unikátní řádek a v tom řádku budeš mít hodnoty a to ti zajistí série dotazování přes funkci KDYŽ (IF)

začneš dotazováním na existenci X, pokud existuje X v řádku a současně v řádnu pod ním X neexistuje, vybereš hodnotu v řádku pod ním, pokud by bylo X v řádku pod ním, dáš do formule dvě uvozovky ""
Ve druhém sloupci s když funkcí je dotaz na existenci částky v buňce vlevo od něj, pokud je tak ověř existenci X o dva řádky níže pokud tam není vyber tu buňku s hodnotou jinak zadej "".... a takhle těch sloupců s funkcí vyrobíš třeba deset, za předpokladu, že vím, že v souboru se mi vyskytuje produkt s 10 cenami

někde vpravo bude sloupec průměru - jelikož sloupce s "" se nezapočítávají do průměru, bude výpočet průměru bude přesný

jelikož tu nejsem registrovaný, nemůžu sem nic nahrávat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru