loading...
Předmět Autor Datum
Je potřeba všechno vyplnit, pak to nebude hlásit.
Wikan 25.08.2012 20:18
Wikan
Něco tak zmatečného jsem už dlouho neviděl. Co (a čím) se má vlastně vyplňovat? Kdybych takovou tabu…
L-Core 25.08.2012 20:45
L-Core
Tak mě to ukaž jak bys to udělal ty? Já jsem nevěděla, že jsem ve škole. Co jsem dostala za známku?…
amor007 26.08.2012 08:17
amor007
V prvom rade by som nenastavoval takú úzku šírku všetkým stĺpcom len preto, aby som potom musel spáj…
los 26.08.2012 13:17
los
Dobrý den, mohl bys mě prosím poslat vzor jak to myslíš. moc bych ti byla vděčná.
amor007 26.08.2012 13:30
amor007
V prvom rade by som nenastavoval takú úzku šírku všetkým stĺpcom len preto, aby som potom musel spáj…
Siki83 26.08.2012 17:50
Siki83
Dej sem přesné a podrobné zadání, co má ta tabulka počítat. Jedna věc je sečíst nějaké buňky a druhá… poslední
L-Core 26.08.2012 18:10
L-Core
Místo zápisu =CQ8+CQ10+CQ12 použít funkci SUMA - vynechává (přeskakuje) textové hodnoty. =SUMA(CQ…
Siki83 25.08.2012 23:34
Siki83
Prípadne môže použiť funkciu N: =N(CQ8)+N(CQ10)+N(CQ12)
los 26.08.2012 13:00
los
Možno nie je z doterajších príspevkov jasné, v čom je vlastne problém, tak pre istotu to zopakujem:…
los 26.08.2012 13:21
los

Něco tak zmatečného jsem už dlouho neviděl. Co (a čím) se má vlastně vyplňovat? Kdybych takovou tabulku dostal, nevěděl bych, co kam napsat. Ta vazba, že musíš na prvních třech řádcích do první kolonky přesně zkopírovat hodnoty druhého listu, je šílená. Stejně jako vzorečky ve druhých sloupečcích (prvních třech řádků). Tohle přece jde udělat 100x jednodušeji, třeba přidáním kolonky počtu osob přímo v té tabulce (a na druhý list se vykašlat).

-------

OT: mimochodem,
...domácnost
...Pravidelné splátky
...srážky ze mzdy

-------
Technická OT: aby se při žádosti o úvěr sčítal manžel, manželka a ručitel, to je taky nesmysl. Taky není patrno, kdo z manželů si má kolik uplatnit v případě dětí. A ty přednastavené náklady na domácnost jsi vycucal kde?

-------
Skoro to vypadá jako domácí úkol z IT někde v hornickém učilišti, předložený pološíleným učitelem. Ale jsou prázdniny :-)

V prvom rade by som nenastavoval takú úzku šírku všetkým stĺpcom len preto, aby som potom musel spájať bunky dohromady. Je to nepraktické, zneprehľadňuje to použité vzorce, zle sa na to pozerá a zle sa s tým pracuje.

Pre zadanie osoby by som použil overovanie dát (data validation), takže by si si jednoducho vybrala z ponúknutého zoznamu. Ale možno to tak nechceš - neviem, aké je požadované správanie.

V prvom rade by som nenastavoval takú úzku šírku všetkým stĺpcom len preto, aby som potom musel spájať bunky dohromady. Je to nepraktické, zneprehľadňuje to použité vzorce, zle sa na to pozerá a zle sa s tým pracuje.

Toto je myslím jasné.

Pre zadanie osoby by som použil overovanie dát (data validation), takže by si si jednoducho vybrala z ponúknutého zoznamu.

Pokud prozradíš v jaké verzi excelu tvoříš můžeme dát "přesný návod". Je to jednoduché a zabrání se zapsání "chybných" informací.

PS: Měl bych takovou osobní otázku.

dělám na tom teprve rok, když chci práci tak se musím ukázat jinak přijdu o místo každý je nahraditelný jak mě řekl šéf.

Tento sešit vytváříš pro šéfa jako "ukázku" zvládnutí práce s excelem za účelem udržení si místa nebo to budete s kolegy využívat v "ostrém provozu" při práci?
Pokud to druhé, tak jak tu psal L-Core by bylo vhodné celou "tabulku" přepsat aby bylo jednoznačné co se má do jaké buňky zapsat, případně využít již Losem zmíněné Ověření dat. Při aktivování (vybrání) určité buňky by se objevila "bublinková nápověda" s textem co má buňka obsahovat za informaci, případně i ověření zadané hodnoty.
Prostě udělat tento "dotazník" co nejvíce "blbuvzdorný", protože jistě nebudeš každého člověka, který s tímto sešitem přijde do styku zvlášť obcházet a vysvětlovat jak s ním zacházet.

Dej sem přesné a podrobné zadání, co má ta tabulka počítat. Jedna věc je sečíst nějaké buňky a druhá vlastní obsahová logika tabulky. Právě ta z předloženého *xls moc patrná není.

Pokud je to jen "ukázka zvládnutí práce s Excelem", tak (nic ve zlém, nikdo nemůže umět všechno!) šéf nadšen asi moc nebude. K "cíli" (kterým asi má být hodnota měsíčních výdajů) se snažíš dostat zbytečně složitě (riziko chyb se tím zvětšuje) a zakomponování ručitele do tohoto propočtu je z hlediska posouzení ze strany úvěrujícího subjektu minimálně velmi nestandardní.

Věk a pohlaví (v prvním příspěvku o sobě píšeš jako o muži, "narazil jsem na chybové hlášení") vůbec nehraje roli, šedivých dědků nás tu je :-x

Možno nie je z doterajších príspevkov jasné, v čom je vlastne problém, tak pre istotu to zopakujem: Chybová hodnota vznikla kvôli tomu, že vo vzorcoch robíš výpočty s bunkami, ktoré ale neobsahujú čísla, pretože sú prázdne. Takže najjednoduchšia oprava je v každom takom vzorci použiť funkciu N, ktorú som vyššie spomenul.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...