Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako na web stranku

Potrebujem vytvorit web stranku v casovom horizonte cca 3 mesiace. Mam v podstate presnu predstavu ako by mala vyzerat a co by mala obsahovat. Nic extra, mal by som vystacit s HTML-CSS (mozno nejaky javascript na menu, ale to sa myslim da vselikde stiahnut). Nejake tie znalosti o HTML/CSS mam (ale prax moc nie). Nikdy som sam celu web stranku nerobil, doteraz len nejake zmeny na uz existujucich strankach. Rozmyslam z ktorej strany sa do toho pustit. Ci zvolit nejaky CMS (asi Joomla), alebo sa do toho pustit "od podlahy" a napisat si vsetko sam. Ako som napisal vyssie, casu na to mam pomerne dost (urcite tomu budem moct venovat cez 100, asi aj 200+ hodin). Co mi poradia skusenejsi?

Este by som chcel dodat, ze kedze niektore casti webstranky budu pomerne casto updatovane, mozno by stale za uvazenie niektore clanky mat v databaze a odtial ich natahovat do stranky, ale to uz vyzaduje znalost php a teda (asi) o dost viac casu. Ale zas, to by sa snad malo dat kedylkolvek dopracovat nie?

Vdaka za vsetky odpovede :-)

Předmět Autor Datum
[unnuke.jpg] redakční systém nemohu si na něj stěžovat themes si taky někde stáhneš. united-nuke.ope…
Zepe 03.08.2007 18:31
Zepe
NEpoužívej hlavně všelijaké WYSIWYG(odpůrci říkají WYSIWYNG=What you see it what you not get.), snad…
marekdrtic 03.08.2007 18:40
marekdrtic
A to já zase zastáncem <iframe> jsem. Dělám do něj menu, které se načítá do každé stránky (možná něc…
Kráťa 03.08.2007 23:02
Kráťa
Ty vrtáš bez ochranných brýlí? ::)
Kráťa 03.08.2007 23:11
Kráťa
Mě to nevadí. Mám je k dispozici, ale tak poškrábaný že si v nich nevidím ani na nos :-D:-D
marekdrtic 04.08.2007 07:28
marekdrtic
jj lidi si do určitého věku myslí, že jsou nesmrtelní (to tak do pěti let), dlouho si pak myslí, že…
Kráťa 04.08.2007 13:08
Kráťa
Já bych možná zkusil své v HTML a s CSS a kdyby se to nějak nedařilo, rozchodit a upravit nějaký RS…
Kráťa 03.08.2007 23:08
Kráťa
Ako spravim dynamicke rozbalovacie menu bez javascriptu, ide to? A co sa tyka kostry tu uz skoro ma…
DURI 06.08.2007 09:27
DURI
Rozbalovací menu se dá udělat v CSS. Na internetu na to jsou návody, třeba clanek.php Osobně se tomu…
Kráťa 06.08.2007 11:36
Kráťa
menu a jine serepeticky v javascriptu lze v kodu osetrit, ze je-li vypnuty, supluje ho php. Akorat s… poslední
JR_Ewing 06.08.2007 11:57
JR_Ewing

NEpoužívej hlavně všelijaké WYSIWYG(odpůrci říkají WYSIWYNG=What you see it what you not get.), snad jenom na začátku při tvoření jednotlivých framů ale i to rasši ne. Jeden můj kámoš dělal ve WYSIWYG editoru, dal tam diskuzi jak se Vám líbí moje stránky? a tak ho "vypískali" že zrušil celý web. Nejdřív se podívej jak to dělají jiní lidé. Já jsem taky okopčil část designu od jiných. Je asi jasné, že když budeš poprvé dělat web, tak tam budou chyby(já jich tam mám jak nasr.no, ale jsem línej to předělat) viz. www.mrk.borec.cz, to tu zase uvidím kritiku :-(, moje stránky jsou návod, jak to NEdělat. Design docela dobrej, ale ty chyby v kódu ach jo :.( . S PHP Ti nepomůžu, to zatím neumím vůbec. Jinak vložené rámce dneska nefrčí, můj další web bude určitě bez IFRAME, je to přehlednější. Jinak kdyby ses chtěl na něco zeptat, ozvi se mi na MRK.Novak@email.cz, můžu Ti pomoct i s vlastním tvořením.

A to já zase zastáncem <iframe> jsem. Dělám do něj menu, které se načítá do každé stránky (možná něco podobného, jako meni includované v PHP). Má to výhodu, že lze editovat jeden soubor s menu a ne 20... Pozor! Ne však obráceně, že se do jedné stránky načítají v <iframe> různé soubory, to je totéž, jako by byly stránky v rámcích.
Jak to myslím, je ukázka na
menu_iframe

jj lidi si do určitého věku myslí, že jsou nesmrtelní (to tak do pěti let), dlouho si pak myslí, že se jim nemůže nic stát (než mají své děti).
Také jsem byl takový a riskoval. Jednou jsem například bez ochranných brýlí hrál na kytaru a padla mi do oka bloncka, co měla snad 90/60/90.

Já bych možná zkusil své v HTML a s CSS a kdyby se to nějak nedařilo, rozchodit a upravit nějaký RS je otázka chvilky.
Každopádně bych se vybodnul na menu v javascriptu, jelikož když má někdo vypnutý javascript, nemá menu.
Asi nejdříve si vůbec promyslet strukturu stránek, co tam má být (jakousi kostru).

P. S. Není nic trapnějšího, než 2 roky staré "novinky", takže nedělat novinky.

Rozbalovací menu se dá udělat v CSS. Na internetu na to jsou návody, třeba
clanek.php
Osobně se tomu ale snažím vyhnout. Jednak mě jako návštěvníkovi docela vadí, když někam vlezu a v menu nejsou vidět všechny položky, druhak by to už muselo být hodně položek, abych se s tím dělal (tam už je to na místě). Třeba mobilní telefony/melodie loga obrázky bazar... Ale i tak bych možná spíše vytvořil stránku mobilní telefony a na ní jakési "podmenu", jako je to třeba na JPW.
Nemít velké oči. Často si lidé vymyslí mraky položek do menu a pak neví, co do dvou třetin dát za obsah, takže si místo obsahu dají nápis: "Na stránce se pracuje", aby to nemuseli předělávat a mají to tak 2 roky...
O čem má ten webík být, že tam musí být rozbalovací menu plné položek?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru