Předmět Autor Datum
Je potřeba něco takového: http://elektro.aukro.cz/av-receiver-sony-str-k-780 -dts-doklad-i1580338324…
Dale Cooper 30.04.2011 08:32
Dale Cooper
Tohle jsou dost slušné kousky s hifistickým zvukem. Ta cena na aukru (přihlédneme-li k původní ceně)…
mif 30.04.2011 08:38
mif
To je jasné, že by tomu slušely lepší repro. Na druhou stranu - cena je nízká, ovšem do budoucna zůs…
Dale Cooper 30.04.2011 08:47
Dale Cooper
Oriony byly skvělé škatule, taky jsem je před několika staletími vlastnil. Ovšem Technics se snad ho…
mif 30.04.2011 08:56
mif
Ten Tecnics je klasický stereo zesilovač, k TV je jeho výkon plně postačující. Má to ovšem takový zv…
Dale Cooper 30.04.2011 09:13
Dale Cooper
Jj, to měl kámoš :-D. Dostat z toho poslouchatelný zvuk bylo vskutku nemožné. Dokonce zahodil Techni…
mif 30.04.2011 09:24
mif
Je to nějaký sociál model z přelomu milénia, nové to IMHO nestálo víc než 10k Kč. Vyšší modely Techn…
Dale Cooper 30.04.2011 10:14
Dale Cooper
porovnal na stejných bednách s mým současným zesilovačem, tak to byly nebe a dudy To docela věřím.…
mif 30.04.2011 10:28
mif
Tak záleží, co dříve zákoš měl doma. Jestli nějaké chrchlátko, tak se nedivím. Bratr měl dříve takov…
Dale Cooper 30.04.2011 10:38
Dale Cooper
Lidi neumějí poslouchat 8-). Udělají si "banán" a jsou z toho na větvi. Že tam nemají středy už je j…
mif 30.04.2011 10:56
mif
Tak tak. Ideálem je zkrátka bum cink :-)
Dale Cooper 30.04.2011 12:24
Dale Cooper
Taky rád experimentuju, měním zesiky, bedny jako na běžícím pásu (žena je z toho samozřejmě velmi na… poslední
Makovec 24.08.2011 12:29
Makovec

To je jasné, že by tomu slušely lepší repro. Na druhou stranu - cena je nízká, ovšem do budoucna zůstane možnost přikoupit (opět třeba na Aukru) levné 5.1 soustavy a je vymalováno...:-) Repro se dá koupit opravdu za hubičku; ceny komponent vzhledem k původní pořizovací ceně jsou taky hodně nízko...
Já jsem koupil na aukru před Vánoci maďarské (socialistické) třípásmové bedny Orion ve stavu nových za asi 700,- Kč. Mám je u TV (spolu se zesilovačem Technics, toliko nalezencem u popelnic) a hraje to jak víno.

Oriony byly skvělé škatule, taky jsem je před několika staletími vlastnil. Ovšem Technics se snad hodí opravdu jen k popelnici - existovaly i velmi dobré stroje (např. výborné double-decky s quartzovými motory a minimalistické dvoukanálové zesilovače), ovšem za hodně vysokou cenu. Klasické "rodinné - obývákové" sestavy hrály jak z prdele. A to nehovořím o jejich bednách - to byl děs biblických rozměrů :-D.

Ten Tecnics je klasický stereo zesilovač, k TV je jeho výkon plně postačující. Má to ovšem takový zvláštní zvuk - "filmové" basy a syčí jak papiňák. Říkávalo se tomu německá vana...:-)
Co mě až tak nepřekvapilo je, že vevnitř skoro nic není, malé hranaté trafo, deska s pár šváby a třetinu vnitřku zabírá chladič s nalepeným integrovaným obvodem velikosti krabičky od sirek.
Prachy bych za něj nedal, to zase ne; ale když byl zdarma? :-)

Jj, to měl kámoš :-D. Dostat z toho poslouchatelný zvuk bylo vskutku nemožné. Dokonce zahodil Technics bedny a koupil /jakési/ Quadraly, zvuk se ovšem změnil jen nepatrně. Pak zahodil zesilovač a koupil Denona - voalá - krásný křišťálový přednes se vším, co k tomu patří. Technics ale dělal i méně sociální kousky s diskrétními MOSFET tranzistory v koncích (typ si nepamatuju), ty hrály výborně. Ale ta cena! Jiný kámoš z hifiklubu za to tehdy /před cca dvaceti lety/ dal v přepočtu čtyřicet litrů peněz českých. A to byly v té době nějaké prachy!

Je to nějaký sociál model z přelomu milénia, nové to IMHO nestálo víc než 10k Kč. Vyšší modely Technics (třeba ty dělené) byly dobré, slyšel jsem to u známého.
Jako první "hifi" jsem měl receiver Denon (v roce 2000 cena 8500 Kč, bylo to z části plastové a dávalo to 40W na kanál) a byl jsem z toho tehdy na větvi, jak to skvěle hraje. No a když jsem ho (pravda, nefér srovnání) na zkoušku zapojil a porovnal na stejných bednách s mým současným zesilovačem, tak to byly nebe a dudy. Denon hrál zastřeně, mdle. Jako všechno, tak i kvalita je poměrně relativní a subjektivní pojem.

porovnal na stejných bednách s mým současným zesilovačem, tak to byly nebe a dudy

To docela věřím. Když jsem prodával svého starého Soňáka (mno, spíš přenechával), připojil jsem to na ukázku kupci k bednám místo mého, teď již "naposlouchaného", Pionýra. Zákoš byl nadšen, já jsem byl zděšen, jak jsem něco tak plochého mohl vůbec poslouchat. A to upozorňuju, že po čtyřech křížcích jsem už hluchý jak peň.

Tak záleží, co dříve zákoš měl doma. Jestli nějaké chrchlátko, tak se nedivím. Bratr měl dříve takové to domácí kino "all in one" asi za 5000 Kč; provedl upgrade na AV receiver ONKYO (v ceně asi 6500 Kč), bedny Pure acoustic (IMHO překližkové) a je z toho mimo, jak to skvěle hraje. Korekce má vyhnané poměrně vysoko, tak to zlostně hřmí a syčí jak papiňák, děs. Ale hlavní je, že je bratr spokojen :-)

Lidi neumějí poslouchat 8-). Udělají si "banán" a jsou z toho na větvi. Že tam nemají středy už je jim jedno, hlavně že to syčí a duní. Kvalitně nahraný nosič (ať už vinyl, CD, HDCD či DVDA) chce celé spektrum, tedy Direct. Se zlou jsem se potázal při ukázce direct soundu (Sarah Brightman - Live in Vienna, DVDA) známému - málo to třískalo a třáslo barákem :-D. Co taky chtít od chlapa, co má v kufru auta půlkilowattový woofer...

Taky rád experimentuju, měním zesiky, bedny jako na běžícím pásu (žena je z toho samozřejmě velmi nadšená...), až jsem zakotvil u zesiku Saba mi215, cd akai cd57... Momentálně řeším otázku repro. Zakoupil jsem staré mb quart 280, a jsem, skoro bych řekl, ohromen prostorovým podáním. Původní Grundig 850 hrají taky výboorně (mnohem lepší na rock či metal), ale ten prostor.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru