Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako nakonfigurovat router aby mal funkciu len ako switch a access point?

Mam klasicky wifi router od vigoru, kde mam pichnutu linku od ISP, nastavene na nom DHCP, wifi siet, klasika, normalne vsetko funguje a este mam router TP-LINK TL-WR340G, ktory si chcem nastavit, aby pracoval len ako switch a access point sucasne. Co musim spravit? normalne tieto dva routery prepojim a v tom TP-LINKu by som mal nastavit funkciu len ako AP si myslim, len tuto funkciu tam nikde nevidim, je mozne, ze niektore wifi routre nie je mozne nastavit len tak, aby plnili cisto funkciu switchu a sucasne APcka?, resp. ako je to mozne spravit?...vdaka za kazdu radu...

Předmět Autor Datum
Ano, dokonce driv si vyrobci nelamali hlavu s tim, ze by to chtel nekdo pouzit jen jako APcko.. Dnes…
JR_Ewing 11.05.2010 10:21
JR_Ewing
Ok, diky moc, uz to fachci.... poslední
Jarinko 11.05.2010 11:52
Jarinko

Ano, dokonce driv si vyrobci nelamali hlavu s tim, ze by to chtel nekdo pouzit jen jako APcko.. Dneska se vsemu projistotu rika router, kdyz pak jeho funkce je uplne jina (blnou se tim zakaznici, pak si koupi neco, co nesplnuje to, co od toho ocekavali - nemam to rad).

Ale zaridit se to da jednoduse. Vezmi izolepu, zalep WAN port (aby nekoho nenapadlo tam neco cpat), nastav routru LAN sitove parametry aby odpovidaly tvemu rozsahu (aby adresa nekolidovala s DHCP ci jinymi zarizenimi), vypni DHCP a WAN port neres (respektive tam nastav neco, aby ti to umoznilo kliknout na tlacitko OK). Wifi nastav stejny nazev a stejne zabezpeceni, ale jiny kanal (nejlepe takovy, ktery je nejmene o 5 kanalu od kanalu tveho prvniho routru). Pak propoj ty routry pres LAN rozhrani mezi sebou a voala.. vsechno funguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru