Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako nanutit terminal userom inu tlaciaren ako default (win2008)

Mam mensi problem s jednym Windows serverom. Server, bez printservera, instalovana sietova tlaciaren Canon iR2018. Vsetko ok. Server sluzi primarne ako terminal server a klienti sa k nemu pripajaju, vsetci maju ako default iR2018 (redirect 2,3,4,5...). Problem robi prave redirectovane tlaciarne. Tlacit to sice tlaci, ale zo sw co pouzivaju to "striha" napriklad horny okraj. Pokial si terminal user zvoli iR2018 bez redirectu tak sa to vytlaci ok.
Problemom je, ze ked user zmeni default printer na iR2018 tak tato zmena sa pri opatovnom nalogovani neprejavi a opat je ako default iR2018 (redirect x).
Tusim nieco s pravami len neviem akym smerom sa vybrat.

Předmět Autor Datum
Hm... Proč tu tiskárnu redirectuješ? Proč přesměrování tisku nevypneš (resp. nezakážeš v politikách…
touchwood 03.12.2010 07:50
touchwood
Ona sa redirectla sama, ja som ju instaloval klasicky cez instalator, akurat kazdemu terminal userov… poslední
fleg 03.12.2010 08:54
fleg

Hm... Proč tu tiskárnu redirectuješ? Proč přesměrování tisku nevypneš (resp. nezakážeš v politikách TS) a netiskneš ze serveru napřímo do portu? Lokální tiskárnu "uvidí" všichni.

edit: Win2008TS neznám, předpokládám, že už je (konečně) alespoň na úrovni Citrix PS4.0

Ona sa redirectla sama, ja som ju instaloval klasicky cez instalator, akurat kazdemu terminal userovi pribudla okrem tejto tlaciarne este jedna redirectnuta a tato sa vzdy stane defaultnou, navyse nejde vymazat ani s admin pravami, proste nechapem. Trosku mi unika zmysel tohto automatickeho redirectu, kedze terminal useri maju pristup aj k nedirectnutemu ovladacu.
Inak tych haluzi je tam viacej, povodne sa tlaciaren na sieti automaticky identifikovalo ako nejake HP (to neviem odkial zobral win, ze je to hp), musel som pouzit ovladac z webu a ukecat ho, ze je to Canon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru