Avatar uživatele
annas

Existoval tzv. inteligentní dinosaurus Dino sapiens?

Neznáte podrobnosti z jeho historie?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, anonym, vagra, anonym, bobánek, bohunka1 před 4816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

bohužel o dinosaury se nezajímám tak vím jen to že existovali,ale aspon jsem našla tento odkaz snad pomůže
http://www.21sto­leti.cz/view.php?cis­loclanku=2004102007

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
bohunka1

O existenci takového tvora se vedou spory. Vznikla domněnka, že se jeho intelekt vyvinul natolik, že opustil naší planetu. Nejinteligentnější byli raptorovití, z nich jde opravdu hrůza, tak kdo ví :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
vagra

Hypotetický koncept rozvinuté dinosauří civilizace, vzkvétající ještě před jejich vyhynutím na konci křídy nebo i po něm, byl poprvé rozpracován autory fantastické literatury již v první polovině minulého století.
V roce 1982 vytvořil Russell koncept dinosauroida – výsledek hypotetických evolučních pochodů.Tento asi dva metry dlouhý dravec žil v období svrchní křídy a možná se dožil i samotného konce druhohorní éry před 65,5 miliony let. U troodona byl mozek relativně až šestkrát větší, než u velké většiny ostatních teropodů .
V případě, že by neptačí dinosauři hluboko do kenozoika přežili, vyvíjeli by se zcela jistě cestami poněkud krkolomnějšími, než přímočarým vývojem ke kulturně vyspělé bytosti. Nedávno se o lepší hypotetické rekonstrukce pokusili různí ilustrátoři, poněkud více respektující moderní poznatky dinosauří paleontologie (zejména Koseman, 2006). Zmiňovaná problematika je však zhola nevědecká a je tedy doménou spíše vědecko-fantastické tvorby.

Zdroj: http://dinosau­rus.bloguje.cz/822580-druhy-pohreb-vyspeleho-dinosauroida.php

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek