Avatar uživatele
CobblíkCZ

Existuje hud. přehravač, který udržuje stejnou hlasitost (decibely) bez zásahu uživatele?

Zdravím,

mám další dotaz – příští pátek pořádám menší oslavu, zkratka, budu tam hrát nějaké songy z noutbůku a hledám program, který udržuje stejnou hlasitost (např. mám dvě písničky, jednu tichou, druhou hodně hlasitou a chtěl bych, aby ten program vyrovnal hlasitost obou písniček na hlasitost (nebo dB), kterou určí uživatel)

Budu vděčný za každou radu.

Zajímavá 0 před 2544 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dr.luha

Nastavení „Normalizovat hlasitost“ má SMPlayer i VLC, oba mají také možnost tvorby playlistů. Ale chce to odzkoušet. V praxi, i když mám dvě skladby se stejně velkou decibelovou křivkou (rozkmitem), stejně je subjektivně hlasitost dosti rozdílná.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dan007

Řekl bych že je to možno udělat v hlubokém nastavení přehrávače

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Některé přehravače (alespoň ty lepší) to dovolují, ale je to trochu náročné, protože, pokud to má udělat pořádně, musí celou skladbu a ideálně celý playlist dopředu načíst a „udělat si poznámky“ co má jak hrát. Funkce bývá označena jako „normalize“ někde u nastavení equalizéru.

Ale bacha co to udělá. Třeba u takové klasické muziky je změna hlasitosti běžný výrazový prostředek a ta normalizace s tím může nadělat nepěkné věci (a bacha, může být implementováno různými způsoby)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek