Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Existuje k aplikaci Mon+Reader nějaký manuál?

K mé otázce na aplikaci pro čtení v Androidu, s možností „předčítání“, mi dubraro poradil Mon+Reader.
Ale když jsem si jej stáhnul, nějak se v tom „plácám“, obsluha je trochu složitější. Intuitivní ovládání vázne. UB Reader, jenž jsem používal dříve měl ovládání podstatně jednodušší. Neví někdo o manuálu v češtině k tomuto Mon+Readeru? A není tato možnost pouze v placené verzi .Pro? Pouze v recenzích u této verze jsem našel zmínku o nějakém TTS, které by to předčítání mělo zajišťovat. Za odpověď děkuji.

Zajímavá 0 před 2655 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Odpoveď byla označena jako užitečná

TTS (Text To Speech) je služba systému Android. Možná ji máš vypnutou a bude třeba ji zapnout v Nastavení. Taky jich tam může být několik, vyzkoušej, ne každá umí číst češtinu.
Položíš prst krátce doprostřed obrazovky. Nahoře a dole ti vyjedou menu. Vpravo nahoře jsou tři tečky, tam položíš prst a objeví se menu k nastavení vlastností a chování čtečky. To je zároveň návod – program se bude chovat tak, jak mu řekneš. Je to i v češtině.

Upravil/a: dubraro

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

dubraro díky, nevěděl jsem to základní, že je potřeba ŤUKNOUT do prostředku obrazovky s TEXTEM knihy, abych se dostal do toho ovládání. Už je to OK. Jinak ale asi mám smůlu, mám mobil ACERa Liquid Z410 s A.4.4.4 KitKat a tablet Medion Lifetab s A.4.2.2 Jelly Bean a oba, ve výstupu převodu na řeč (to TTS) nemají češtinu. A když jsem pročítal informace MoonReaderu, tak je tam také řečeno, že „předčítání“ je možno spustit zatřepáním (pokud je navoleno v nabídce) pouze v placené aplikaci Moon+Reader Plus. Dal jsem si tam polštinu a v té naplacené to nejde navolit a nefunguje to. Ta placená stojí pouze 150,– Kč, takže bych to klidně zaplatil, ale vzhledem k tomu, že to TTS v češtině nemám, tak by to, zatím, asi bylo zbytečné. A jestli se to dá nějak pořešit, myslím ta čeština do TTS u mých zařízení, bude asi zase jeden z mých dalších dotazů. Jinak na čtení je to ale dobrý, takže nevím, ve kterém budu pokračovat. Ale za všechny Tvé informace moc děkuji. Jiří.

před 2655 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek