Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Existuje moznost mit stejny obsah stranek na 2 ruznych domenach bez penalizace?

Ahoj, potreboval bych poradit. Chci zkusit novy zahranici hosting. Mam uz jedny stranky na hostingu XY a domene XY. Nechci samozrejme stavajici hosting rusit, ale potrebuju vedet, jestli novy hosting podporuje vse k bezproblemove funkci mych stranek a to zjistim pouze tak, ze je tam prekopiruju-jsem amater a nic jiny me nenapdalo a je to asi nejrychlejsi. Nechci to samozrejme ale rusit zatim na puvodnim hostingu a uz jsem se dozvedel, ze stejny obsah stranek na ruznych domenach je penalizovan vyhledavaci. Existuje nejaka cesta, jak obsah premistit a vyzkouset, treba jen na tyden a nebyt pritom penalizovan?

Předmět Autor Datum
O penalizaci nevím, takže ti přímo neodpovím. Nicméně řešila bych to tak, že bych ty stránky trošku…
Eva_M 23.11.2006 13:08
Eva_M
Penalizace je za to urcite, to uz jsem stacil zjistit. Spis bych potreboval vedet, jestli to jde nej…
Radek 23.11.2006 13:19
Radek
No já myslím, že přidáním TEXTU se nezmění funkčnost stránek, které potřebuješ odzkoušet. A ani pro…
Eva_M 23.11.2006 13:29
Eva_M
No to je pravda, to urcite nezmeni funkcnost, ale prave nevim, podle ceho to vyhledavace rozpoznaji.…
Radek 23.11.2006 13:32
Radek
Na odzkoušení ti stačí 15 minut, ne? Takže nakopíruj do těch stránek hodně cizího textu - třeba toho…
Eva_M 23.11.2006 13:35
Eva_M
To prave nevimm, jak dlouho to tam musim mit, abych zjistil, jestli to pojede a odkazy do textu moc…
Radek 23.11.2006 13:41
Radek
odkazy do textu moc dat neumim, jednou jsem to zkousel a rozhodil jsem celou stranku No já předpokl…
Eva_M 23.11.2006 13:47
Eva_M
Aha, tak kopie si muzu udelat. to problem nebude. Nechci nic delat na webu, nemam na to hlavu a ani…
Radek 23.11.2006 13:56
Radek
Nebo zkus poprosit nějakého zkušenějšího kamaráda, ať ti s tím pomůže. Vzhledem k tomu, že si bude h…
Eva_M 23.11.2006 14:10
Eva_M
Jasne ze pockam. Nic jiny nezbyva;-). Jaky funkce tak jsou a nebo nejsou to vubec nevim. Jedodussi b…
Radek 23.11.2006 14:18
Radek
tak o tom neviem ze by ta penalizovali, ale ked chces, aby ta robot neindexoval, tak mu to zakakaz b…
IgorK 23.11.2006 14:17
IgorK
no ja slysel od cloveka, co tomu rozumi, ze jedna z domen bude "zahozena" a prijdu tak o odkazy, no…
Radek 23.11.2006 14:21
Radek
Radku, teď mě tak napadlo, jestli si vůbec rozumíme. Ty máš teď dvě různé domény? Nebo máš jen zapla…
Eva_M 23.11.2006 14:31
Eva_M
No asi si nerozumime;-)Ja psal, ze mam 2 domeny, ale je to jen nahore v otazce a tak jsi to asi preh…
Radek 23.11.2006 15:45
Radek
vsak ti to pisem jasne, "zahodi" sa ta, ktora bude mat v roote robots.txt a tam bude zakazane indexo…
IgorK 23.11.2006 15:47
IgorK
no ja reagoval na Evu a stejne i kdyz je ti to jasne, tak mne ne e:-) ja jsem fakt uplnej amater. pr…
Radek 23.11.2006 16:04
Radek
Ja psal, ze mam 2 domeny, ale je to jen nahore v otazce a tak jsi to asi prehlidla Já vím, že jsi t…
Eva_M 23.11.2006 16:18
Eva_M
Ja to ani ve zlym neberu. Jinak treba splitter slysim poprve:)). Takze tak daleko jsi zas nebyla, ja…
Radek 23.11.2006 16:26
Radek
nic si u google nepokazis. to ze si google(a iny robot) precita robots.txt a zisti, ze ta nema index…
IgorK 23.11.2006 14:35
IgorK
ok, to je dobra vec, jen si musim zjistit, kam to dat. ja to na tom novym hostingu necham jen chvilk…
Radek 23.11.2006 15:46
Radek
Este upozornim na jednu vec, neviem ci ti to je jasne: pises ze tam mas php. Php subory ti robot ani…
MM.. 23.11.2006 16:31
MM..
no ja tomu nerozumim a tak ti to radsi zkusim vysvetlit. mam tuseni, ze moje stranky vyzaduji ke spr…
Radek 23.11.2006 16:36
Radek
Tak ked ani sam nevies co mas na strankach tak ako ti mame radit? Ak je to len forum tak staci po sk…
MM.. 23.11.2006 16:54
MM..
No nevim, protoze jak jsem psal, jsem amater. Nechci tady zjistovat co tam mam a nemam, protoze se t…
Radek 23.11.2006 17:06
Radek
Tak som ti napisal aj obsah robots.txt, nakopirovat subor do rootu serveru snad nie je problem.
MM.. 23.11.2006 17:22
MM..
To myslim ze zvladnu. horsi bude, jestli se budou muset nejak upravovat databaze atd., to jsem delal… poslední
Radek 23.11.2006 17:25
Radek

O penalizaci nevím, takže ti přímo neodpovím. Nicméně řešila bych to tak, že bych ty stránky trošku pozměnila - stačí přidat nějaký odstavec, obrázek, prostě něco snadného, co nedá moc práce. Nebo tam přidej kopii textu z www.lipsum.com a hned máš jiný obsah ;-) A taky si myslím, že ty vyhledávače zase nejsou tak rychlé, takže pokud nejsi nějaká známá firma, tak tě hned tak nezaindexují. Ale radši si počkej na reakce dalších, já se v tomto oboru moc nevyznám :-[

Penalizace je za to urcite, to uz jsem stacil zjistit. Spis bych potreboval vedet, jestli to jde nejak na kratkou dobu obejit a vyhnout se ji. Taky me napadlo, ze snad nejsou tak moc rychle v te indexaci, ale v zadnym pripade si nechci poskodit puvodni stranky a cert nikdy nespi.
S tim pridanim a odebranim obsahu si nejsem jistej, podle ceho to vyhledavac pozna. Rekl bych, ze asi podle struktury webu a ten zmenit nemuzu a ani neumim. Pochybuju, ze by to nekdo kontroloval rucne.
No a myslim si, ze pridat obsah z uplne jinych stranek nepujde, protoze prave treba moje sranky potrebuji podporu urcitych veci, ktery na kazdym hostingu nemaji, jsou tusim v XHTML a PHP5 a ja nevim co vsechno jeste potrebuji k chodu a tak proto je musim zkopcit cely. Jak to tak zacinam videt, tak to asi nepujde]:(

Na odzkoušení ti stačí 15 minut, ne? Takže nakopíruj do těch stránek hodně cizího textu - třeba toho z www.lipsum.com, nahrej to tam, vyzkoušej si funkčnost a pak to zase stáhni. Za tak krátkou dobu snad nebezpečí nehrozí ;-) Koneckonců do té testovací verze můžeš dát i pár jiných odkazů, jen abys zmátl ty roboty, kdyby tam náhodou zrovna přišli.

odkazy do textu moc dat neumim, jednou jsem to zkousel a rozhodil jsem celou stranku

No já předpokládám, že bys nezasahoval do originálního webu, ale že by sis z něj nejdříve udělal kopii a zkoušel měnit až tu kopii. Když se ti to nepovede, tak ji smažeš ;-) uděláš si jinou kopii a budeš si hrát s tou druhou kopií atd. Jestli chceš něco dělat na webu, tak by určitě bylo dobré naučit se aspoň takové základy jako přidání textu a odkazů na stránky. Nic ve zlém, nikdo učený z nebe nespadl.

Aha, tak kopie si muzu udelat. to problem nebude. Nechci nic delat na webu, nemam na to hlavu a ani nervy a ani me to nelaka. Jen si pak chci nekdy vyzkouset Joomlu az bude background v CJ. Web jsem si nechaval delat a nechci kvuli mymu napadu zas otravovat webmastera.
Problem ale je, ze mam asi skoro 300 tech vnitrnich stranek nebo co to je. Sice plnych je zatim cca 70, ale predpokladam, ze googl ma kazdou tu moji podstranku zaindexovanou a myslim, ze bych musel menit prave tyto odkazy a to nezmenim bez toho, aniz bych zasahl do struktury webu, nehlede na to, ze bych pak spis asi spachal destrukci webu:-D. Napadla me jeste jedna moznost, ale musm to nekde zjistit. Ze bych mohl presmerovat tu jinou domenu na tu puvodni a treba by pak nevadilo, ze je tam stejny obsah.

Nebo zkus poprosit nějakého zkušenějšího kamaráda, ať ti s tím pomůže. Vzhledem k tomu, že si bude hrát s KOPIÍ, tak nic zkazit nemůže. A pokud jde o funkčnost, tak předpokládám, že nemáš pro každou z těch 300 vnitřních stránek nadefinované jiné funkce. Tudíž by stačilo pro účely odzkoušení ten web zredukovat na pár stráneček, které by reprezentovaly ty různé funkce. A na těch stránečkách pozměnit pro zkoušku text a obsahy.
Pořád doufám, že se vyjádří i někdo jiný než já. Chodí sem spousta fakt dobrých webdesignérů, tak zkus ještě počkat, třeba sem některý nakoukne a poradí ti mnohem lépe než já. Já ti radím z pozice laika a naprostého amatéra.

PS: Ještě k tvé poznámce

Nechci nic delat na webu, nemam na to hlavu

Myslím, že se zbytečně podceňuješ. Podle tvého vyjadřování usuzuju, že jsi dost inteligentní a že bys to zvládl celkem snadno. Nemusíš být hned webdesigner, ale nějaké základní znalosti by ti fakt mohly být k užitku. Stejně jako řidič auta si nemusí umět to auto opravit, ale měl by umět vyměnit žárovku nebo stěrače nebo dolít olej, benzín a kapalinu do ostřikovače. Měj se pěkně.

no ja slysel od cloveka, co tomu rozumi, ze jedna z domen bude "zahozena" a prijdu tak o odkazy, no a ja si nechci nic pokazit u googlu.
no asi v podstet chci aby me robot neindexoval, sice to poradne nechapu, ale je to asi ono. proste potrebuju treba na par dni tam na novy hosting prekopirovat stare stranky a pouziju tam novou domenu.

Radku, teď mě tak napadlo, jestli si vůbec rozumíme. Ty máš teď dvě různé domény? Nebo máš jen zaplacené dva různé hostingy, ale doménu máš pořád jen jednu?

Pokud máš 2 hostingy i 2 domény, tak bych to tak dramaticky neviděla. Prostě jednu doménu www.radek01.cz necháš na hosting1 a novou doménu www.radek02.cz umístíš na hosting2 a budeš testovat. Odkazy ti nezmizí, maximálně roboti vytvoří nové (pokud to stihnou a pokud jim to nezakážeš), ale ty nové odkazy budou na doménu www.radek02.cz, takže ti nijak nenaruší odkazy na www.radek01.cz A pokud bys ani tak nechtěl, aby tě roboti zaindexovali, lze to vyřešit pomocí robots.txt, jak psal IgorK (a to je machr - na rozdíl ode mě ;-) )

Ale! Pokud máš 2 hostingy a jen 1 doménu (příklad www.radekX.cz ), tak samozřejmě doména www.radekX.cz nemůže zároveň hostovat na dvou místech, na dvou serverech. Protože v každém okamžiku musí mít na internetu všechno svoje určené místo. Takže pokud bys doménu www.radekx.cz dal na hosting2, tak se ti samozřejmě a ihned zruší hosting1. V tom ti nezabrání ani robots.txt ani cokoliv jiného, protože to prostě nejde. Ale odkazy na tvé stránky zůstanou stejné a funkční tak jako tak. Pokud byli lidi zvyklí chodit na tvé stránky www.radekx.cz , tak na ně můžou chodit dál a vpodstatě se ani nedozvědí, že máš jiný hosting.

No asi si nerozumime;-)Ja psal, ze mam 2 domeny, ale je to jen nahore v otazce a tak jsi to asi prehlidla;-) Taky jsme psal, ze hosting mam a chci zkusit novy. Proste domena 1 zustane i s obsahem na hostingu XY a to tam kde je. nic se menit nebude. Potrebuju vzit obsah stranek a dat je na novy hosting XX a dam tam novou domenu 2 s uplne jinym jmenem a prave mam strach, ze jak vyhledavac objevi, ze mam stejny obsah na ruznych domenach, tak podle cloveka co v tom dela, se jedna domena proste nejak zahodi a nebude indexovana a to nechci, protoze samozrejme nevim, ktreou zahodi. Pokud tu novou je to ok, ale pokud starou, je problem.

no ja reagoval na Evu a stejne i kdyz je ti to jasne, tak mne ne e:-) ja jsem fakt uplnej amater. prece ti muselo byt jasne, ze kdyz je to jasne tobe, ze to nebude jasne mne:-D
dik, ja to nejak zkusim a uvidi se. do robot.txt nejak nacpu tu novou domenu.

no a nejde to
vyresit nejak tim forwardem, ze by jako nova domena i s novym obsahem(i kdyz stejnym), byla presmerovana na tu puvodni domenu i stranky? to je asi blbost co?

Ja psal, ze mam 2 domeny, ale je to jen nahore v otazce a tak jsi to asi prehlidla

Já vím, že jsi to psal. Jenže pak jsi několikrát zdůrazňoval, že jsi úplný amatér a že tomu nerozumíš. Tak mě napadlo, jestli třeba nepoužíváš pojmy, s jejichž obsahem si nejsi tak úplně jistý. Promiň, že jsem tě podcenila, nemyslím to zle. Ale stává se mi, že lidi se na mě obrátí s prosbou o radu a snaží se mi problém popsat "odborně", já to beru doslova a pak zjistím, že si třeba pletou výrazy switch a splitter, spam a spyware atd. To se pak špatně radí :-D
Jak se říká v jednom pořekadle "Brečíš hezky, ale na cizím hrobě". Takže když radím kvůli spamu a lidi vlastně potřebujou radu ke spyware, tak ta rada není moc platná :-D
Proto jsem ten Tvůj problém, Radku, raději chtěla upřesnit. Nic ve zlém! Koneckonců je možné, že to tady bude číst ještě víc lidí a že to pomůže někomu dalšímu. ;-)

Ja to ani ve zlym neberu. Jinak treba splitter slysim poprve:)). Takze tak daleko jsi zas nebyla, ja proste vubec neumim a ani nechci umet programovat a nechapu lidi, co to umi.Muj kamos to dela a ja bych se z toho zblaznil, ale domenu a hosting si nepletu. I kdyz je pravda, ze uz jsem si s pomoci par rad od lidi dokazal nainstalovat na hosting Joomlu, phpRS i phpBB forum, ale to je jediny, co bych chtel trochu umet.

No myslim, ze to nikdo jiny potrebovat nebude, ja mam skoro vzdycky takovy problem, ktery ostatni nemivaji, asi to pritahuju3-[:-)

Este upozornim na jednu vec, neviem ci ti to je jasne: pises ze tam mas php. Php subory ti robot ani nikto iny nemoze precitat, takze ich mozes mat rovnake aj na milion domenach. Robot (a aj uzivatel) dostane len vysledok spracovavania php skriptu, t.j. napr. ako v tejto poradni rozne dynamicky sa meniace stranky, podla toho co je momentalne v databaze na serveri. Takze ak mas nejake forum tak napr. len zmodifikuj databazu prispevkov a mas to uz odlisne.

no ja tomu nerozumim a tak ti to radsi zkusim vysvetlit. mam tuseni, ze moje stranky vyzaduji ke spravne funkci mit na hostingu php5. takhle jsem to s tim php myslel. mam na strankach i forum, ale hlavni obsah neni forum. Ale ted si matne vzpominam, ze webmaster neco rikal o tom, ze se ty stranky a menu generuji v mysql databazi. takze to by znamenalo, ze bez problemu muzu nejak stranky zkopcit a nahrat na jiny hosting? To ale asi bez nejakyho nastavovani nepujde,co?

Tak ked ani sam nevies co mas na strankach tak ako ti mame radit?
Ak je to len forum tak staci po skopirovani vytvorit ine sekcie fora, a je to uz odlisna stranka. Ak tam mas aj ine html subory tak mozes ako pisal IgorK urobit subor robots.txt a skopirovat ho do rootu serveru, aby to robot neindexoval. Odkial mame vediet co tam mas, ked to ani sam nevies?
P.S. ak na tu novu stranku nevedie ziaden link odnikial, tak ti ju ani robot najst nemoze.
P.S.2. www.google.com robots.txt

User-agent: *
Disallow: /

No nevim, protoze jak jsem psal, jsem amater. Nechci tady zjistovat co tam mam a nemam, protoze se to stejne nenaucim. Proste to mne neni dany.Druha vec je, kdyby nekdo rekl jak to udelat a ja to pak kopiroval, ze to treba kvuli necemu nepujde, ale to zatim neresim, protoze nemam prekopcene ty stranky a jeste jsem ani nemenil DNS servery na domene. Zatim zjistuju teorii a pak to nejak zkusim udelat. Po mensi priprave:-). Chtel jsem pouze zjistit, jestli to jde udelat bez toho, aby me vyhledavace nejak penalizovaly ty puvodni stranky.
Na hostingu mam i forum, jak jsem rikal, ale je to zakomponovany do obsahu stranek a nechci ho nahravat na novy hosting, ale u toho fora nevadi, kdyz to na novym hostingu nepujde, jde mne o ten zbytek.

Na tu novou domenu nevede podle meho zadny odkaz, koupil jsem ji pred par mesicama. Ovsem byla po vyprseni, takze na ni nekdy asi neco vedlo. Ale muzu tam dat kdyztak jinou, ktera nebyla jeste pouzita, ma jen jinou koncovku.

To myslim ze zvladnu. horsi bude, jestli se budou muset nejak upravovat databaze atd., to jsem delal, kdyz jsem na zkousku instaloval Joomlu a to phpRS. No uvidim, zkusim to zkopirovat, nic se nestane, kdyz se neco pokazi, protoze stejne nepotrebuju aby ty stranky tam poradne fungovaly a kdyz to tam nejak rozjedu, tak pak reknu webmasterovi at to udela poradne.dik.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru