Avatar uživatele
Kelt

Existuje něco jako doba poloviční výšky člověka?

Každý člověk doroste v dospělosti do určité výšky, která se pak nemění. Jak roste dítě, má v určité době přesně poloviční výšku. zajímalo by mne, zda se to využívá, nebo zda je to náhodné? Například někdo měří v dospělosti 180 cm a 90 cm měl ve dvou letech. Ten růst se projeví až v pubertě, mezi malými dětmi (do 6 let by neměl být patrný vliv dědičnosti – stejně staré děti jsou skoro stejně vysoké). Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji

Zajímavá 0 před 2738 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Zkušenost s tím nemám, ale celkem logicky se dá předpokládat, že růst je určen dobou produkce růstového hormonu z adenohypofýzy. No a ta je ovlivňována taky stravou, genetickými dispozicemi a já nevím, čím vším ještě. Takže – jednoznačná odpověď neexistuje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Osobně si myslím že růst je natolik nepravidelnej, že tohle nikdo neodhadne. Je spousta lidí, kteří byli celé dětství „pod míru“ a během pubery se vytáhnou na 1,85. A nemohu souhlasit s tím, že stejně staré děti jsou stejně vysoké. Mému klukovi ještě nejsou 4 a je o chlup větší než děvče od sousedů co už chodí do školy. Když jsme byli na kyčlích podruhé, byla tam zároveň s námi holčička, že jsem si říkal" jé ta je ale maličká, ty jsou tu asi dnes poprvé… A oni byli potřetí (3 kontroly vždy cca po měsíci)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ano , je taková doba, kdy má člověk přesně poloviční výšku. U každého je to však v jiný čas.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví