Avatar uživatele
huxa

Existuje nějaká možnost, jak komunikovat s jinými životními druhy? (velryby, netopýři, prostě cokoliv jiného)

Kdybychom objevili něco jako Godzillu a měli se s ní jak dorozumívat, mohli bychom jí vysvětlit, že jí budeme produkovat radioaktivitu, aby měla co žrát a v případě potřeby půjde radioaktivitu spapat někam jinam, tudíž z ničitele velkoměst by se stal užitečný pomocník 3. tisíciletí.
Doplňuji:
setapouch-mluvím o něčem sofistikovanějším, alespoň něco základního, jako „neútoč“, co ovšem bude fungovat jak na psa, medvěda, žraloka až po nějaké káně a godzillu. Poté eventuelně doopravdy něco, co v přírodě jen tak neuvidíš, třeba aby opice říkala tygrovi „přinesu ti zítra žirafu, ale teď mě musíš pustit a ne sežrat“

Upravil/a: huxa

Zajímavá 0 před 3497 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
setapouch

Ano, šimpanzi jsou schopni naučit se několik (desítek?) slov znakovou řečí.
Ostatní komunikace je znemožněna tím, že se člověk považuje za „nadzvíře“ a zapomíná na v přírodě běžnou komunikaci gestikulací, výrazem atp.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

no jistě ..tohle dělám běžně a mám za to, že tuhle schopnost maj úpně všichni lidi ..kolik životních druhů už se s tebou nebavilo?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Komunikovat můžeš s čímkoli – se zvířaty, stromy, kameny, květinkami, s vesmírem, s planetou…atd.Jde to při meditaci v jemnohmotném stavu.Je to něco překrásného. Já naslouchám stromům.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek