Avatar uživatele
Michal Kole

Existuje nějaký jednoduchý test, třeba na netu, o pár otázkách co mi řekne, zda bych vystudoval vysokou školu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 4366 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kapka

O pár otázkách asi ne. Normálně bych si udělala test IQ, test osobnosti, něco takového, toho je na netu dost. Např. http://www.iq-tester.cz/
Jinak já jsem dělala zdarma test osobnosti ne na netu, ale přímo u jedné organizace. Měl na to ale nárok jen člověk registrovaný tou dobou na úřadu práce. Byl to nějaký oficielní test financovaný EU, s certifikátem, říkali, že výsledek se může ukazovat i u pohovoru do zaměstnání.
Test se dělal na počítači, odpovídala jsem na stovky otázek a část testu byla i na rychlost. V plném soustředění jsem ten test dělala 2,5 hodiny bez přestávky. A po vyhodnocení testu počítačem po nějaké době jsem strávila další hodinu tím, že mi vysvětlovali podrobně, co mi v tom testu vyšlo. Dozvěděla jsem se jakou mám verbální, numerickou, percepční atd. logiku, jestli na úrovni středoškoláka nebo vysokoškoláka a tak. Ale dozvěděla jsem se i jaké mám EQ, prostě všechno možný, jak říkám, bylo to hodně podrobný.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
avel3

Obávám se, že jednoduchý test by pomohl jen na „jednoduchou školu“…=)))

Každá škola má jiné zaměřní, takže by to musel být mimořádně komplexný test, aby řekl něco o všeobecné schopnosti vystudovat vysokou školu.
např. umění – vlohy
práva a medicína – paměť
technika – logika, matematika, prostorová abstrakce
atd atd

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Conchus

Ty odpovědi o testech IQ jsou správné, asi by vám mělo vyjít aspoň 125. K tomu je nutný tzv. sicflajš. To znamená dokázat 5 – 6 let usilovně pracovat. Záleží také na oboru. Někde je nutné víc učení nazpaměť, někde víc bystrosti mozku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce