Avatar uživatele
Myko La

Existuje nějaký koeficiént, udávájici poměr mezi cenou výrobku a dobou, potřebnou pro odpacováni této ceny?

V nějakém časopisu jsem kdysi natrefil na tabulku takových údajů, kde byli uvedené základní potraviny, ceny, státy a délka doby, potřebné pro odpacovani této ceny.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2344 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ne taková konstanta neexistuje,

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… ne, to nebyla konstanta, byl to přepočet ceny výrobku na průměrnou mzdu daného státu pro porovnání s ostatními …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Technická: konstanta je konstantnou proto, že se NEMĚNÍ, je pořád a za všech okolností stejná (např. gravitační konstanta). Ty se nejspíš ptáš na KOEFICIENT. Myslím… ;) :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

V časopisech je všechno a nemusí to mít žádnou souvislost. Cena výrobku je v každém obchodě jiná, například podle akce atd a za druhé, někdo si vydělá na výrobek za takovou dobu a další za jinou dobu. To záleží na tom, kolik vydělává. Statisticky můžeme spočítat průměrnou cenu auta, která se u nás prodávají a spočítat i průměrnou mzdu , a můžeme to srovnat s jinými státy, ale tato čísla nejsou směrodatná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Koeficient? Tak třeba v EU, cena spotřebních věcí skoro stejná, třeba elektronika, automobily, elektřina, plyn, telefonní služby, mnohdy i jídlo, příjmová hladina však taková, že pro „bohažší“ země je toto zboží pocitově i 5× levnější než kolik se musíš nadřít ty, tady. Ale jinak jsme si v té EU všichni rovni. Budiž ti útěchou, že my zde i tak patříme pořád ještě do cca 25% světa, který je na tom lépe než ten zbytek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek