Avatar uživatele
anonym

Existuje nějaký paragraf na rychle podepsanou smlouvu?

Dobrý den, prosím o pomoc. Na nádraží mě zastavila paní od O2, s tím že má výhodnější nabídku něž je můj vodafone atd.. do odjezdu vlaku mě zbývalo asi 15 minut, proto jsem všechno odkýval, s tím, že si doma přectu obsah, zdálo se mi to výhodné. Doma jsem zjistil, že to výhodné tak,jak paní říkala není a SIM jsem ani neaktivoval a paní sdělil,že chci službu zrušit.Paní se neozvala. Nicméně přišlo mi že mám zaplatit 180Kč a teď už dokonce 480Kč. Jde se z toho nějak dostat bez placení? Nebo je to má blbost, že jsem narychlo podepsal smlouvu a musím to zaplatit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4474 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ivetka303

Můžete odstoupit od smlouvy do 14 ti dnů – musíte poslat dopis na adresu uvedenou někde dole nejmenším písmem na smlouvě. Určitě to tam někde máte napsáno,že můžete od smlouvy odstoupit, ale potřebujete lupu..
Doplňuji:
JE 100% lhůta 14 dnů. Moje mamka si takto podepsala smlouvu taky, vyslechla si ode mě, že to neměla dělat, ale napsala sem jí dopis, poslala do firmy,poslala tam i SIMkartu a sbohem a šáteček. Nebojte, pokud nebyla smlouva podepsána v sídle firmy, pak můžete od smlouvy odstoupit!!

Upravil/a: Ivetka303

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Pokud došlo k uzavření smlouvy mimo prostory podnikání prodejce, máte možnost od takové smlouvy odstoupit bez udání důvodu do 14 dnů. §57 odst.1 a 3 Obč. zák.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
skorcovaz

Pokud na Vaší smlouvě nebylo poučení o Vaší možnosti odstoupit, po novém už máte v tom případě nárok na odstoupení od smlouvy až 3 měsíce a to bez sankcí.
Smlouva je od počátku neplatná, pokud byla uzavřena v důsledku omylu, který byl podstatný a bez uvedení Vás v omyl podnikatelem by jste jí nepodepsal.
Neplatná je rovněž smlouva uzavřená v tísni, kdy je omezena její svoboda rozhodování, např. v důsledku hosp. krize.. U Vás bych ale asi vsadila na uvedení v omyl (kdy Vám prodejce lhal v ceně)..

Zdroj: http://www.tri­ky.eu/home/jak-se-branit

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Tak to je ta největší blbost,žes to podepsal.Jsou to podvodníci,pořád se o tom mluví!!!Z toho se budeš dostávat dost těžko.Přečti si jejich „Všeobecné obchodní podmínky“ a tam zjistíš,že budeš platit,platit a zase platit a výpověď můžeš dát až za dva roky.Zrovna včera to bylo ve zprávách!
Na takové nabídky vůbec nereaguji a zásadně nepodepisuji nikdy nic ve spěchu!!!

To co píše Ivetka je moc pěkné,ale ve většině případů to tak není!Ale zkus to,nechci ti brát iluze.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Důležité jem jestli na té smlouvě není nějaký dodatek či formulka, že s tímto souhlasíte.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Ach jo.
Ve spěchu něco podepsat. No, a že O2 by bylo výhodnější než ostatní operátoři? Moc bych jim nevěřil, dokud bych si jejich službu nepročetl. Mám ho taky, ale to jen kvůli signálu v určitých lokalitách.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek