Avatar uživatele
Kelt

Existuje nějaký přehrávač nebo více přehrávačů, které by dokázaly přehrávat libovolný formát?

Filmy a filmové ukázky jsou nejrůznějších formátech – asf, mkv, mp4, mp4, avi, flv ,mgp, a další. Který přehrávač, pokud je univerzální mi doporučujete, abych si mohl prohlížet všechny ukázky. Nebo jsou nějaké univerzální, které přehrávají více formátů? Nechci si stahovat 20 různých přehrávačů. Děkuji.

Zajímavá 0 před 2743 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Je více přehrávačů které si nesou kodeky ssebou. „Přehrát libovolný formát“ to bude trochu oříšek, protože těch formátů je opravdu příliš. musíš si zkontrolovat co ten přehravač umí a co ty požaduješ. Další slušné a známé jsou:

  • bsplayer (před pár lety byl na špici, teď myslím trochu zaostává, nějaký čas jsem jej neviděl)
  • VLC multiplatformní (jsou dostupné verze pro různé OS – přinejmenším Windows, linux, android…)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Panthe

Osobně si myslím, že nejlepší je VLC http://www.vi­deolan.org/vlc/
umožňuje sledovat i videa v průběhu stahování a to i přesto, že mají jinou dočasnou příponu, jako např. crdownload. V klidu zvládá MPEG (ES, PS, TS, PVA, MP3), AVI, ASF / WMV / WMA, MP4 / MOV / 3GP, OGG / OGM / Annodex, Matroska (MKV), Real, WAV (včetně DTS), Raw Zvuk: DTS , AAC, AC3 / A52, Raw DV, FLAC, FLV (Flash), MXF, ořech, standardní MIDI / SMF, Creative ™ Voice… atd. Instalace VLC nainstaluje i potřebné kodeky.

Upravil/a: Panthe

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
DceFR

Osobně používám VLC, mám s ním dobré zkušenosti, přehraje v podstatě vše. Přihlédni k tomu, co ti napsal Krlmann ohledně kodeků.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

…ano, GOM (http://www.sta­huj.centrum.cz/mul­timedia/multi­medialni_preh­ravace/gom-player/) přehraje vše, lze perfektně nastavit, srovnat titulky, pracovat s obrazem atd

…jen doplním, že VCL mi nevyhovoval, jelikož jsem v něm něco nepřehrál, GOM přehrál vše, je vhodný i pro blbce a fil jde sledovat taktéž během stahování…

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Karlmann

Souhlasím s ostatními. Jenom chci upřesnit, že opravdu nejde o přehrávače, ale o kodeky, což jsou nástroje, jež ten který přehrávač používá (tedy dokáže použít). Pokud nejde film přehrávat, není potřeba stáhnout jiný přehrávač, ale zpravidla ke svému přehrávači příslušný další kodek.
--- A druhá poznámka: V tom seznamu „formátů“ v otázce jsou vyjmenovány tzv. kontejnery (formáty kontejnerů). Kontejner obsahuje několik položek (video, audio, titulky atd.), které jsou seřazeny a označeny podle záísad toho kterého formátu. A ty jednotlivé položky jsou při přehrávání dekódovány pomocí kodeků. Tím chci říct, že pokud nejsou v počítači k přehrávači připojeny potřebné kodeky, přehrávač může film v jednom kontejneru mkv přehrát v pohodě, zatímco u jiného mkv přehraje jenom zvuk a z třetího mkv nepřehraje nic.
--- A třetí poznámka: po několika nechutných aktualizacích jsem zanevřel na BSPlayer a teď používám Daum PotPlayer.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Souhlasím s DceFR, rovněž mi VLC vyhovuje a přehrává i formát .VOB – kopie videa z DVD. Mám staré rodinné filmy z domácího archivu, zpracované na DVD, formátované ve .VOB a po zkopírování na PC jdou pomocí VLC přehrávat bez problémů. Jinak zatím všechny formáty s nimiž jsem pracoval, přehrával.

před 2736 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Karlmann: Máte pravdu, ale některé přehrávače jsou zvláštní právě tím, že si ty kodeky táhnou s sebou. Měli by to být (doufám) všechny které jsme zde shromáždili. Jiné přehrávače poskytují vlastně jen uživatelské rozhraní a řízení toho přehrávání, které ale zajišťují kodeky instalované v systému (pokud tam jsou)

před 2742 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek