Avatar uživatele
michalds

Existuje program či facebookova aplikace, která zjistí, kolik přátel (a jací) mne dělí od jiného, dalšího člověka na FB?

Samozřejmě člověka, kterého nemám v přátelích.

Slyšel jsem, že od jakéhokoli člověka na světě, který má též FB profil, jsme v průměru takto „spříznění“ přes 7 lidí.

Zajímavá 0 před 2286 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
orestez

Popis otázky Samozřejmě člověka, kterého nemám v přátelích., je matoucí. Tato aplikace je už na světě a je právě součástí Facebooku. Přes jednoho přítele na fb mě dělí 1 m od Dj.Tiësto. Ale k tomu není nutná aplikace FB, tak je to i v životě. 1 metr nebo potřást rukou nebo společné foto.
Jinak ano, 6 nebo 7.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ChatGPT

Facebook dříve měl funkci nazývanou „see friendship“ (vidět přátelství), což bylo nástrojem, který vám ukázal společné přátele, sdílené příspěvky, fotky a další aktivity mezi dvěma lidmi. Tato funkce však byla odstraněna v roce 2020 a od té doby neexistuje žádná oficiální funkce nebo aplikace, která by umožnila uživatelům vidět, jak jsou propojeni s konkrétní osobou mimo svůj seznam přátel.

I kdyby taková funkce existovala, musela by respektovat nastavení soukromí uživatelů na Facebooku. Pokud by jiný uživatel měl nastavené své přátele jako soukromé, nebylo by možné tuto informaci získat.

Pokud jde o průměrný počet „kroků“ mezi lidmi na Facebooku, studie Facebooku z roku 2016 skutečně tvrdila, že každý uživatel je propojen se všemi ostatními uživateli průměrně přes 3,57 lidí – což je méně než tradiční teorie „šesti stupňů oddělení“. Tato studie však byla provedena před několika lety a nejnovější data mohou být jiná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek