Avatar uživatele
anonym

Existuje stát, který se může chlubit označením „ráj na zemi“?

Zajímalo by mě, jestli existuje na světě nějaká, země která se může chlubit tím, že tam není terorismus, hladomor, chudoba, rasismus, korupce, státní dluh ani nezaměstnanost, MÁ superkvalitní sociální a zdravotnické služby pro CELÉ obyvatelstvo, MÁ vysoce kvalifikovanou pracovní sílu a vzdělanost a vysoce odbornou státní politiku a vládu a tímto si od srdce MOHOU říct že MY JSME OBYVATELÉ země, kde je „ráj na zemi“? Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2381 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Znám jen biblický nebrský ráj. Při vstupu do ně je tabule „Nepovolaným vstup zákazán“.

Někde jsem četla, že Mark Twain napsal o tropickém ostrově Mauritius, že je to pozemský ráj, že ho asi stvořil Bůh podl ráje nebeského.

Ráj jako ráj, takže i zde zřejmě platí, že i zde vstup jen pro vyvolené. Ne všichni vyvolení jsou povolaní.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
luckykubrt

Takové prostředí je podle mně Švýcarsko nebo Japonsko. Japonsko je víc techničtější a lidé jsou k sobě i více přátelštější. Možná taky Kanada. Z těch tropičtějších bych vybral asi Madagaskar… ráj na Zemi (alespoň pro mně).

Upravil/a: luckykubrt

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kelt

A proč zrovna tyto podmínky musí platit pro „ráj na zemi“? V ráji žili spolu zvířata bez napadání, lidé chodili nazí, mohli se volně procházet, netížily je starosti. Peníze, nemoci a jiné věci, které popisuješ, zde vůbec nebyly. Až po té, kdy byl člověk vyhnán z ráje, musel začít pracovat a setkal se s danými faktory. Pokud se mi podaří meditovat, jsem ve stavu, který je rajský a nepotřebuji k tomu žádné hmotné prostředky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Kdo hleda, raj si vzdycky najde. Nemusi to byt zrovna ostrov, staci treba zajit do lesa.

Zdroj: http://www.you­tube.com/watch?v=6scrx1H­2hPQ

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Kdyby taková země existovala a ještě se tím pochlubila, dlouho by už neexistovala. Zlo a zločinnost je všudepřítomná, někde více někde méně. Překvapil mě Vatikán jako město největší zločinnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Taková země neexistuje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

annas, ak dobre paätám z dávnych čias svojej mladosti, napriek tabuľke „Nepovolaným vstup zákazán“ sa v Raji pohyboval prvý asociál a psychoterorista Satan, ktorý sladkými rečami presvedčil Adama a Evu k porušeniu Božích zákonov.
Ak v Raji musí fungovať zákazový a trestný systém (zákaz jedenia jablka zo Stomu poznania, vyhnanie z Raja), už to nie je raj. V raji by mali byť všetci uvedomelí a nie strachovať sa pred trestom z porušenia zákonov.

před 2381 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

luckykubrt, v Japonsku, ale aj vo Švajčiarsku, v Kanade a na Madagaskare je aj kriminalita, aj chudoba, nezamestnaní a bezdomovci.

před 2381 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek