Avatar uživatele
jollyronn

Existuje v Brně nějaké méně náročné gymnázium?

V budoucnu bych se ráda stala psycholožkou,ale nejspíš bych se na psychologickou fakultu ze žádné odborné sš nedostala…jsem v 9.ročníku,známky mám průměrné (cca 4–5 dvojek na vysvědčení v 1. i 2. pololetí osmičky).Vím,že na klasickém gymplu bych to nezvládala,tak se chci zeptat,jestli jsou i méně náročné gymply,třeba pro někoho,jako jsem já(i když pochybuju) :) díky za odpovědi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4521 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Doufám že ne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanny 2

Vyber si nějaké soukromé,tam když zaplatíš,tak tě vystudovat nechají,pokud to nebudeš úplně flákat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
WeeBear

Kdo řekl, že se na pedagogickou fakultu ze SOŠ nedostaneš? Kamarád například studoval na střední Ekonomické lyceum a dostal se na univerzitu, obor Sociální patologické jevy, tudíž také psychologie. A byl jeden z prvních v žebříčku přijatých bez ohledu na to, co studoval předtím.

Jednoduché gymply? To se musíš optat lidí, kteří se v tom vyznají. Co třeba školní psycholožka (buď ona, nebo třídní učitel/ka by měla mít přehled o tom, kde, co a jak)? 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Vím, že bych klasické gymnazium nezvládla – neházíš nějak brzy „flintu do žita“?
Známky podle nemáš špatné a tak proč se bát gymnazia. Navíc pokud budou státní maturity,tak „lehké gymnazium“ se potom při zkouškám projeví.
Víc bych se bál přetlaku zájemců na tyto vysoké školy, než normálního gymplu. A potom po uončení studia o možnost získání práce. I když dneska kde kdo dělá i při přijmutí na zametače ulice psychotesty a podobně orientované pohovory.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

Prospěch máš dobrý a „klasický gympl“ zvládneš, o to lepší příprava na náročný VŠ směr.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Grim Reaper

Ty chceš ísť študovať vysokú školu a nezvládla by si klasické gymnázium? Ak sa na ňu nejakým omylom dostaneš, dúfam, že diplom nezískaš.

Gymnázium ťa má na vysokú školu pripraviť, nie ti dať ilúziu že bude všetko ľahké, ak chceš ísť na vysokú musíš si zvyknúť na tvrdší režim.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ella

Méně náročný Gympl, pokud to není nějaký super soukromý, kde tě nechávají dostudovat jen proto, aby nepřišli o prachy, neexistuje.
Gymnázium tě má připravit na Vysokou školu a pokud nezvládneš Gymnázium, tak jako sorry, ale psycholožkou nebudeš.
Proč si teda vybíráš být psycholožkou, když si myslíš, že nezvládneš Gymnázium? To nechápu. POKUD je to opravdu tvůj sen a nic jiného tě nezajímá, tak jdi do toho. Gymnázium se dá zvládnout, i třeba s odřenýma ušima, ale dá, důležitá je maturita.
Navíc mi nepřijdou tvoje známky nijak příšerné, průměr máš stále více než dobrý. 4 až 5 dvojek mi nepřijde jako „průměrné známky“, to jsou dost dobré známky, i když s trochou snahy bys to mohla klidně na základce vytáhnout, stačí se nechat párkrát vyzkoušet a pořádně se připravit na písemky – ono to hned povyskočí a pokud učitelé počítají známky podle průměru, můžeš si lehce spočítat jaké známky potřebuješ dostat, aby na pololetí bylo více jedniček :)
Navíc počítej s tím, že pokud nejsi nadprůměrně chytrý človíček od přírody (tím nemyslím nic špatného – někomu jdou dobré známky na ruku samy, někdo se musí učit a někdo si je musí více tvrdě vydřít), tak na Gymnázium spadneš se známkami o stupeň dolů, možná i o dva. První ročník, první pololetí to nebude tak hrozné, bude se ti to zdát i lehké – učivo se opakuje ze základní školy, kromě nových předmětů, ale první hodiny jsou vždycky lehké – ale jakmile začnete naprosto novou látku, tak je to horší, navíc většinou tu látku pak budeš potřebovat třeba ve třeťáku, kde se rozšíří, naváže se na ni další látka, bez které to nepůjde a tak dále… Ale pokud máš opravdu sen, zvládnout se to dá. Navíc záleží na vysvědčení z konce roku, na půlroku můžeš klidně mít pětku :)
Já bych se nebála a šla do toho! Život je od toho, aby se žil :) Navíc, pokud to bude opravdu tak hrozné a nezvládnutelné, jak si nejspíš představuješ, stále můžeš změnit školu :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michalmic

Tvůj největší problém je podceňování sebe samotnou. Já jsem chodil na gymnázium v Brně www.gymnaslo.cz, bylo to tam dobré a studium jako takové mi těžké nepřišlo.

před 2598 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek