Avatar uživatele
autacek

Existuje v dnešní době nějaká pravicová strana?

Nebo jich již naprostá většina sklouzla k modelu úspěšným sebrat a neschopným dát?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2269 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

V původním významu pravice a levice neexistuje.

V odkazu najdete průzkum , v němž jsou uvedeny strany jako pravicové, levicové, liberální a konzervativní. Tak je zařadili lidé na základě průzkumu.

Pravice – Svobodní, TOP 09, ODS

https://zpravy­.idnes.cz/poli­ticky-kompas-prvni-zjisteni-d43-/domaci.aspx?c=A160911­_141109_domaci_jw

„V našem parlamentu jsou strany, které se profilují jako pravicové a konzervativní. Jako ODS, TOP09 a částečně i Babišovo ANO.“

„Kde je vlastně rozdíl mezi dnešní pravicí a levicí? Mezi liberály a takzvanými konzervativci? A odpovídám si…..pouze v názvu a kosmetických maličkostech v jejich programech.“
Martin Kavka

http://pravypros­tor.cz/existu­ji-jeste-pravicove-strany/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Muffz

Jak valná většina lidí nedokáže pochopit, pravice a levice v naší republice neexistuje. Stačí si přečíst volební programy. Z logiky věci by měli mít KSČM a ODS úplně opačné programy (jako údajní zástupci levice a pravice), ale není tomu tak. Dokonce mají některé body stejné a v hodně případech podobné.
TOP09 sklouzla k tomu jen kritizovat vše a Svobodní se jen snaží něčím být.

Pravice tu v dobách své vlády (ODS, TOP09 a VV) nadělala tolik škody, že by to nikdo jiný nezvládl. Obecně byla založena (a ODS ji tak pořád jakýmsi způsobem bere), aby pomáhala podnikatelům hlavně v rozkrádání a okrádání státu, aby podnikat mohl každý, což je chyba. Podnikání je náročný obor a většinu lidí zruinuje a dostane na úplné dno. Pravice byla vždy postavena na těch bohatých pohlavárech, zlodějích a daňových podvodnících, aby opovrhovala póvlem a těžce pracujícími lidmi. Proto má takové zastání v Praze a Středočeském kraji, protože tam si myslí, že jsou něco víc než zbytek republiky.

Určitě tu není systém úspěšným brát a neschopným dát. Nikdo nic nedostává zadarmo (krom naších *** spoluobčanů). Pravičák nikdy nepochopí, že někdo třeba nemá intelekt na to, aby udělal vysokou a byl inženýr, takže prostě jinou možnost než řemesla nemá. Proto mi je bližší levá část, která se snaží myslet na všechny, ne jen na ty, co se dobře narodili, ale i na ty, kteří toho štěstí moc neměli a třeba i rozumu moc nepobrali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek