Avatar uživatele
vas999

Existuje vada řeči, která nám znemožňuje vystupování a mluvení k širšímu publiku?

Jak by se taková vada prokazovala, případně napravovala?

Zajímavá 0 před 2574 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Téměř každá vada řeči publiku vadí…
😉
Jak prokázat? – nahraj a poté poslechni si nějaký svůj projev…
Jak napravit? – logoped…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BergySeltzer

Např. spousta našich politiků měla / má vadu řeči a v mluvení k širšímu publiku jim to nebraní. Pokud takový problém nastane, bude se jednat spíš o problém psychický. Logoped naučí mluvit „pěkně“, psycholog (psychiatr?) pomůže v těch ostatních případech. Většinou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

ko-ko-koktání bývá často překážkou srozumitelnosti, zejména při přenášení hlasu zvukovou technikou ve velkém prostoru mezi domy. Ale znala jsem člověka, který tento problém řešil zpěvem. Když zpíval, nekoktal.
Starověké legendy říkají, že dobrý řečník trénuje svůj hlas vložením malých kamínků do úst a hlasitou řečí bojuje s řevem bouřlivým moře.
Mnoho vad jako polykání hlásek, brblání si pod nos a podobně dokaže člověk odstranit pomocí tréninku, případně pomocí odborníků – logopedů.
A někdy jde o psychický problém, jakousi vnitřní zábranu projevit své myšlenky před širším publikem, strach z mikrofonu, strach z veřejného vystoupení, strach z pohledu posluchačů – zde v některých případech stačí se dívat kamsi do dálek, rozostřit zrak (každý divák pak má pocit, že řečník se dívá přímo na něj, tohle běžně používají politici), mohou pomoci přátelé, kolegové, případně odborník psycholog …

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek