Avatar uživatele
Michal Kole

Existuje zákon kolik smí mít zaměstnavatel MINIMÁLNÍ počet zaměstnanců, aby v případě dovolené zbytek nebyl přetěžován?

Když má některý zaměstnanec nebo více zaměstnanců dovčů nebo marodí, tak ostatní zaměstnanci musí makat i za „dovolenkáře“ a nemocné a někdy i více přesčasů než je povoleno zákonem a někdy dokonce i bez proplacení.

Kdyby byl stanoven minimální počet zaměstnanců tak by se to lépe prostřídalo, aby byl provoz stabilní a zbývající zaměstnanci nebyli
přetěžováni.

V zákoně je přímo, že zaměstnavatel musí přidělovat jen tolik práce, kolik zaměstnanec zdravotně zvládne (teď zrovna nevím, kde to je a nechce se mi to hledat)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4302 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Takový zákon neexistuje a určitě ani existovat nebude. Pokud bude mít zaměstnavatele byť jen jediného zaměstnance, tak se bude snažit, aby mohl svou provozovnu zavřít a zaměstnanec i zaměstnavatel mohli čerpat dovolenou ve stejném termínu. Jinak bude muset v případě nepřítomnosti zaměstnance na pracovišti z jakéhokoliv důvodu zastat jeho práci sám zaměstnavatel.
Neboj, Michale, Tebe to v žádném směru neohrožuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mapel

Podle tvých otázek by nemuseli být podnikatelé. Vše by řešil zákon, firma by žila na dluh jako státní rozpočet a podnikatel by seděl na židli a říkal všem: To řeší zákon.

Tak to neexistuje. Podnikatel sám musí vyřešit všechny problémy a najme si třeba brigádníky, nebo ve fabrikách nařídí odstávku a provádí údržbu dodavatelským způsobem (což je nyní běžné), nebo vlastní opravárenskou skupinou, která nebude mít dovolenou. Možností je velké množství a tak bych chtěl vidět, jak by ten zákon musel být složitý, aby podchytil všechny možnosti. Schopný podnikatel to dokáže vyřešit a neschopný zkrachuje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek