Avatar uživatele
devi344

Existují protézy na nevyvinutou ruku už od narození?

Já jsem se s ní narodíl ale nevim jestli existuje nějaká protéza. Mám na ni jen dva prsty. Moc mně to trápí že jsem k ničemu. možná mi budete radit že se na to mám dívat pozitivně ale já už na to nemám sílu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2994 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Každá proteza se vyrábí na míru. Neni to problém v jakémkoli věku.Vždy je však nutná porada s lékařem Protéza je však poměrně drahá a pokud člověk roste dlouho by mu nevydržela.
Mám známého, který se narodil, že pravá ruka mu končila u lokte a měl na ni pouze jeden zakrslý prst. . Protézu začal nosit až někdy na vysoké škole. Vystudoval,a léta děla ředitele školy. Dnes už je v důchodě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BANAN93

musíš se s tim poprat kamaráde, vím že to musí být těžké, ale viděl jsi toho kluka co nemá ruce ani nohy a stejně to nevzdává a bojuje .......... ty jsi na tom 1000× lépe
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=1zeb-k-XzaI

již delší dobu existuje proces – ve kterém navrtají kost (viděl jsem to třeba na noze) a natahují jí (za pomoci přístroje, který natahuje třeba 0,5 mm denně) protézy už existují i ovládané mozkem, ale zajímal bych se asi o myslím americký výzkum, který byl založen na dorůstání končetin u axelotlů.

Upravil/a: BANAN93

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Určitě by ti nejlépe poradil lékař.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví