Avatar uživatele
Rokio

Existují slušní třídní šašci?

Mám na mysli baviče třídy, kteří jsou aktivní jen o přestávkách, ale v hodině dávají pozor a aktivně se zapojují do výuky (v kladném smyslu). V době přestávky si dělají legraci hlavně ze sebe a nezesměšňují své spolužáky. Dále provozují svoji činnost v rozumné míře.

Zajímavá 0 před 2441 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jirka F

Ano,například já nebyl jsem sice třídní šašek ale spíše bavič.

Upravil/a: jirka F

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
yuko

Moje mamka měla ve třídě na gymplu takového baviče, byl jím Luděk Nekuda.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Možná ano, ale já žádného takového neznám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jistě. Třídní šašek je poněkud nelichotivé ale dost výstižné označení lidí kteří jednoduše upřednostňují legraci a pohodu ve třídě před vlastní dobrou pověstí vzorného studenta 🙂 Alespoň já měl stěstí, že tuto formu třídních bavičů jsem potkával nejčastěji a mnohých jsem si velmi vážil protože pod tou maskou se velmi často skrývalo mnohem víc. Obvykle jsou to velmi inteligentní lidé/děti kteří mají tuhle masku baviče nasazenou prostě proto že je to baví zatímco sterilní forma výuky je nudí k smrti, mají rádi živé reakce okolí, rádi obrací běžné fádní věci v něco zvláštního něco nečekaného.

Je typické že chytrý student jaksi opustí linku vzorného studia a začne si v hodinách hledat jinou zábavu která jej uspokojuje intelektuálně i sociálně víc … je to naprosto pochopitelné. Jak se s tím učitel vyrovná je samozřejmě na něm, většinou represemi bohužel a tím třídního baviče jen utvrzuje v jeho novém postavení, protože mu tím jen dodává velmi výživný materiál k jeho rozvíjení.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek