Avatar uživatele
postcd

Existují trvanlivější houbičky na nádobí?

Proč pořád utrácet peníze za nové houbičky na nádobí? Existuje lepší, trvanlivější materiál houbiček a nebo jiný typ předmětu na mytí nádobí? Možná existuje jen výrobci houbiček ho nechtějí použít aby neztratili tržby? Jaký materiál, kde to získat? Hadrem mýt mi přijde nepraktické, neforemné..

Samozřejmě houbičky je potřeba obměňovat avšak pokud se používá jar a houbičky se dají vždy úplně vyschnout, mám dojem že se tam bakteriím příliš nedaří postupem týdnů co by se houbička používala. Nádobí se stejně oplachuje.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3864 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Houbičky na nádobí v sobě obsahují údajně až 20 miliónů bakterií ( více třeba, než na toaletě ). Já bych to nedělala, ale doporučuje se houbičku dát do mikrovlnné trouby na max. výkon po dobu asi jedné minuty a nebo do myčky. Prý se zak zničí 99,9 % bakterií. Vzhledem ke svému zdraví a ceně jedné houbičky si je pravidelně měním.

Zdroj: http://ona.id­nes.cz/nejvet­sim-hnizdem-bakterii-v-byte-je-obycejna-houbicka-na-nadobi-pw8-/zdravi.aspx?c=A091101­_115311_zdravi_ves

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Jsou houbičky z lakovaného froté. Je to něco jako smirkový papír.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

No pokud kupuješ houbičky 10 ks\10kč malé nebo 3ks\10kč větší a tvarované,se nediv,že ti tak moc dlouho nevydrží,houbičky třeba Spontex mají úplně jiný materiál,ačkoliv je to furt molitan nebo co.Kup si třeba myčku,tak houbičky nejsou třeba a dle jednoho článku se v nich dá i vařit.Investice se ti časem vrátí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Cena houbičky je asi tak 1 Kč, což je opravdu „pálka“ 🙂 Myslím, že se na nich mnoho ušetřit nedá, pokud by byly kvalitnější, pak by nepochybně byly i dražší. Další věc jsou zmiňované bakterie, prý se má houbička měnit po týdnu, nechceš mi tvrdit, že ti nevydrží ani týden? Pokud se budeš držet této frekvence, pak za rok dáš za houbičky 53 Kč. To snad tvoje peněženka unese, ne? 😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek