Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externy harddisk Lacie - odpaleny konektor

Kolegyna mi doniesla http://www.lacie.com/support/support_manifest.htm? id=10096 na ktorom sa jej podaril odpalit konektor na zdroji, ktorym pripaja disk do siete (polamala koliky ked sa ho pokusala pripojit k HDD). Disk doniesla z USA a tak neviem nikde v Europe najst zodpovedajuci zdroj (je to nejaky 4 pin MINI DIN - asi takyto: http://azsurplus.com/index.php?main_page=product_i nfo&products_id=1052 ). Kedze data z tohto zdroja surne potrebuje a nechce cakat kym by pripadne vhodny zdroj dosiel z USA tak rozmyslam vybrat disk z krabicky, kupit nejaky externy box na dany disk a zapojit to. Rozmyslam ale ci nemoze nastat nejaky problem, nema niekto skusenosti?

Hlavne sa obavam ci disk v Lacie Boxe budem moct pripojit do kupenej externej krabicky a ci pripadne tam Lacie nema nejaky suborovy system alebo co ktory nebude v inom externom boxe spravne fungovat. Nechcem to otvarat pred tym ako si budem aspon na 99% isty ze to budem moct zapojit v inom ako originalnom boxe, pretoze otvorenim sa strati este existujuca zaruka.

Vdaka za vsetky rady.

Předmět Autor Datum
Úplně běžný case pro disk. Vyndat disk, hodit do jiné škatulky a je to. Přesně takovýhle používám v…
Kurt 17.08.2010 08:37
Kurt
Myslis ze ked moj je FW tak to moze sposobit nejake problemy pri zapojeni do ineho externeho boxu?…
DURI 17.08.2010 08:45
DURI
Nepředpokládám žádný problém. Je tam prostě destička s elektronikou a do té je cca 3cm SATA kablíkem…
Kurt 17.08.2010 08:49
Kurt
Obávám se ale, že PC a MAC nemá stejný filesystém (?) nemá, má HFS ale jak si s tím poradí PC neví…
MM_tank 17.08.2010 11:54
MM_tank
Ale v pripade ak dany disk vlozim do inej krabicky a prepojim s MACom cez firewire tak to pojde? Ci…
DURI 17.08.2010 12:03
DURI
To je to, co se tu snažím už několik hodin naznačit. Pokud připojíte ten disk tam, kde byl připojený…
Kurt 17.08.2010 12:07
Kurt
v LaCié sú klasické Samsung disky,obvykle desktopové F1, naformátované z výroby na FAT32,v luxusných… poslední
audax 17.08.2010 12:41
audax

Úplně běžný case pro disk. Vyndat disk, hodit do jiné škatulky a je to. Přesně takovýhle používám v práci, disk jsem v něm měnil 2x a nikdy nebyl problém. Zdroj bych k tomu nesháněl...

edit: já mám teda USB verzi, na odkazu je FW.

Nepředpokládám žádný problém. Je tam prostě destička s elektronikou a do té je cca 3cm SATA kablíkem připojený SATA disk. Takže u té FW verze bude jiná destička, ale to bude tak jediný rozdíl.
Ta krabička nemá vlastní OS, takže filesystem je tam takový, jaký si uživatel vytvoří, funguje to jako při připojení nového interního disku (musí se vytvořit oddíl a naformátovat). Obávám se ale, že PC a MAC nemá stejný filesystém (?), tzn. že dát tenhle disk do jiné škatulky a připojit k MACu není problém, ale jak si s tím poradí PC nevím.

To je to, co se tu snažím už několik hodin naznačit. Pokud připojíte ten disk tam, kde byl připojený doteď (ke stejnému počítači), pak to půjde.

Nepředpokládal jsem, že to bude nutné, leč zopakuji: "dát tenhle disk do jiné škatulky a připojit k MACu není problém".

v LaCié sú klasické Samsung disky,obvykle desktopové F1, naformátované z výroby na FAT32,v luxusných verziách ako Porsche/Gold ap. bývajú Hitachi Deskstar,takže po vybratí z originál "krabice" nič nebráni ich normálnemu použitiu.........poznámka k zdrojom:zdroje s rovnakou koncovkou sa dajú zohnať v našich podmienkach napr. v apple shopoch alebo predajniach s hudobnými nástrojmi ,kde predávajú synťáky,profi zvukové karty ,hw efektové procesory atd...univerzálne napájacie zdroje s mini-DIN vyrába napr. Behringer,Yamaha,Roland-Boss ap. v orientačných cenách cca 14-35 eur...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru