Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí HDD přestal fungovat po uvedení CPU do režimu spánku

Včera jsem usnul se zapnutým CPU. V noci usnul i počítač. Ráno po probuzení nefungovala klávesnice (USB), tak jsem provedl restart. Klávesnice již fungovala, ale přestal fungovat externí disk (USB). Disk jsem měl v průběhu popsané manipulace stále zapojen. Nyní se vůbec nezobrazuje, a to ani ve správě disků. Zkoušel jsem ho dát do různých portů, ale stále nefunguje. Další USB zařízení fungují. Disk nefunguje ani s jiným kabelem. Je možné, aby mi režim spánku Windows 7 takto zničil externí HDD? Při zapojení sice svítí, točí se a během dne ho systém zkoušel připojit (Teď už ani to). Tvářil se, že hledá nové zařízení, aby nakonec vždycky vypadla hláška, že zařízení není možné připojit. Nikdy neupadl, mechanicky by měl být naprosto v pořádku. Má někdo podobnou zkušenost? Je režim spánku likvidátor disků? Nelíbí se mi představa, že už tak podivně fungující režim spánku ve Windows mi jen tak zlikviduje externí disk s nějakými 300 GB dat.

Předmět Autor Datum
najprv over funkčnosť pripojením k inému pc
sakraforte 29.10.2013 20:10
sakraforte
To jsem provedl a nefunguje, i když jsou to XP, na kterých hledá nějakou aktualizaci, kterou nemůže…
KubaD 29.10.2013 20:12
KubaD
a čo v správcovi zariadení ? preblikne aspoň okno pri pripojení ?
sakraforte 29.10.2013 20:18
sakraforte
Právě, že ani tam. Ani vpravo dole v připojení to USB neukáže. Je slyšet jen zvuk při připojení zaří…
KubaD 29.10.2013 20:37
KubaD
pokud tam bylo 300gb kradených dat z netu, reklamuj disk. jestli jsou to tvoje cenná data, ty nikdy…
lední brtník 30.10.2013 07:40
lední brtník
pokým nie je subjektu dokázaná vina, je právne považovaný za nevinného. A keby sa náhodou dokázalo,… poslední
sakraforte 30.10.2013 08:20
sakraforte

pokud tam bylo 300gb kradených dat z netu, reklamuj disk.
jestli jsou to tvoje cenná data, ty nikdy nemají co dělat na přenosném disku bez spolehlivé zálohy (nas). pak to ještě můžeš zkusit rozlámat, disk připojit dovnitř pc, jestli třeba testdisk obnoví souborový systém.
usb wd disky spíš nemá cenu otvírat (nemají sata rozhraní) -> reklamace.

pokým nie je subjektu dokázaná vina, je právne považovaný za nevinného. A keby sa náhodou dokázalo, že sú kradnuté, tak ten disk našiel ráno na autobusovej zástavke. Celý sa triasol od zimy, tak ho prichýlil. Jedine, že by to bol ACER. Vtedy ho treba bez rozmyslu rozsekať mačetou.

strč ešte do jedného PC, pre kľudné svedomie. Aby si zistil, či je disk v poriadku, musíš ho vybrať, pripojiť v PC a otestovať utilitou od výrobcu. Ak bude OK a pôvodné púzdro nepoužiteľné, za 6E kúpiš prázdne, do ktorého ho vložíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru