Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí Hdd - nelze přečíst soubory

Zdravím mám problém s Externím Hdd Iomega eGO Portable 500GB USB 3.0
Po připojení Hdd k Pc se zobrazí jen některá data (asi jen 11,9 GB ) a zbytek dat (asi 450 GB) se vůbec neukáže.Zkoušel jsem to i na druhých PC ale problém je všude stejný.Nakonec jsem zkoušel HDD připojit i k televizi a ta mi zbylé soubory v pořádku ukázala i přehrála (hudba filmy obrázky...).Takže nevím kde je chyba.Prosím o radu díky.

Předmět Autor Datum
mas zrejme poskodeny suborovy system asi vytrhavanim disku z PC za jazdy. TV si mozno pozera nejake…
MM.. 21.01.2013 20:14
MM..
Ano, toto je mi známe, v niektorých prípadoch, Live distribúcie Linuxu, načítaju poškodený súborový…
Joseph 21.01.2013 20:26
Joseph
Tak teď jsem si zrovna nainstalovat Linux Ubuntu a HDD běží jak má. :-) .všechny soubory a data jsou… poslední
petrjem 22.01.2013 12:59
petrjem

mas zrejme poskodeny suborovy system asi vytrhavanim disku z PC za jazdy. TV si mozno pozera nejake svoje databazy suborov alebo je na baze linuxu a inteligentnejsie parsuje suborovy system.
Teoreticky mozes nabootovat akykolvek live linux z CD, a skusit co uvidi on, ak subory uvidi tak si ich odzalohuj na iny disk, a potom idealne by bolo tvoj disk sformatovat a nahrat subory nazad, a v buducnosti to nevytrhavat z PC bez predchadzajucegho odpojenia ikonkou vpravo dole.
Opravovat to moze byt problem ptz tym mozes suborovu strukturu posrat este viac, pokusy o opravu robit az po zalohe (viz vyssie), skusil by som na to pustit prikaz
chkdsk pismenodisku:
ked to neopravi tak zalohovat data pod linuxom a sformatovat.

Ano, toto je mi známe, v niektorých prípadoch, Live distribúcie Linuxu, načítaju poškodený súborový systém ktorý Windows nedokáže zobraziť, dokáže z neho kopírovať súbory, vo Windows už len pokus načítať daný disk spôsobuje totálne zamrznutie Windows ...

Dejú sa podivné veci občas .... :puff:

Tak teď jsem si zrovna nainstalovat Linux Ubuntu a HDD běží jak má. :-) .všechny soubory a data jsou viditelné.Ještě si musím sehnat druhý disk a zkopírovat data.Zatím díky za pomoc.jak to zkopíruji tak dám formátovat a pokud to nepůjde tak se ozvu nebo to dám reklamovat.Díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru