Avatar uživatele
annas

„Život sestává z mnoha malých mincí, kdo je umí sbírat, má bohatství“. Slova dramatika J. Anoilha. Kde lze mince sbírat?

  1. Pokud by mince štěstí byly národní měnou, udělala by vás práce boháčem?
  2. Snížil by se počet mincí v uvedeném případě?

„Urážky jsou jako falešné mince: nemůžeme zabránit, aby nám byly dávány, ale nemusíme je brát" Charles Spurgeon

Obrázek
https://pixaba­y.com/cs/den-svat%C3%A9ho-patrika-cylindr-2130423/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? vagra, johana 56, Drap, run2, independent před 2240 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Všude kolem sebe při každodenní činnosti. problém je v tom, že většina z nás je nedokáže sbírat tím, že se dokáže radovat i z nepatrných věcí a dívat se kolem sebe.
Nevím, zda bych byl boháčem. Muselo by se nějak přesněji definovat. Osobně si myslím, že i díky práci jsem v tomto směru poměrně movitý. Myslím, že i v tomto případě by bylo na světě bezpočet mincí, stejně jako dnes těch běžných a nikdo by je ani nedokázal spočítat.
Urážek si většinou neni třeba všímat i přes to, že někdy je házet za hlavu je velmi obtížné.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Mince lze sbírat kdekoliv a jakkoliv, ovšem má to jeden háček- při sběru je nutné ohnout hřbet. Proto také ti „zaopatření“ jsou mnohem větší chudáci, než by byli jakkoli svolní veřejně připustit.

Pokud by mince štěstí byly národní měnou, pohnutky docházky do zaměstnání by byly zcela jinde a tedy práce v podobě, jak ji známe, by nejspíše vůbec neexistovala. Cokoli dělat pro štěstí, ne pro vejplatu, toť budování ráje. ;)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Je mi jasné, že jde o alegorii, ale ono to skutečně takhle nefunguje. Patřím do oné skupiny lidí, která nekouká do oblak, ale pod nohy, abych si nenabil hubu. Takže často nacházím ztracené mince štěstí, ale nezbohatl jsem. Dokonce se mi o tom často zdávalo, že jsem všude nacházel mince v neuvěřitelném množství a hádejte jak to vykládá snář?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Podívejte třeba na doktora Ratha, jak „šťastně“ veřejně působil, než mu sebrali krabici od vína. No a i když se stále podobně projevuje, funguje již coby „hřbet“.

před 2240 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek