Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Extrémě nízký výkon PC

Mé PC je línější a to i když reinstaluju Windows či vymažu celý hdd. Projevuje se to hlavně tím že i program Ulead Video Studio který byl svižný teď reaguje se zpožděním a okna se prolínají. Dále PC má potíže s nahrávání a někdy i přehráváním zvuku kdy se v nahrávce ozývá nepříjemné lupání. Jediná zvukovka která ještě poměrně dobře jede je Creative X-Fi ostatní Creativky a i M-Audio či jiné profi zvukovky zlobí a hlavně nahrávání lupá to úplně hrozně. Teď už začíná zlobit i ta Creative teď zálohuji všechna videa i jiná data a zkusím vymazat celý pevný disk pomocí HD init. Je zvláštní že pod Windows XP vše jede v pohodě, akorád aplikace vyžadující .NET Framework vytuhují. Jinak mám potíže i při psaní kdy i během psaní se mi objevuje kolečko že má čekat a písmenka naskakují zpožděně.Přikládám výpis z programu HWInfo

Předmět Autor Datum
hdd je v režimu pio nebo ultra-dma? akorád aplikace vyžadující .NET Framework vytuhují. protože je…
lední brtník 30.04.2011 16:57
lední brtník
myslíte že rychlost HDD má vliv na rychlost programů či kvalitu zvuku? Já si myslím že software prac…
Honza50 30.04.2011 17:52
Honza50
Jo, podívej se do BIOSu, třeba tam bude něco zajímavého. Honza50, Martin Vulpes, martin8, Honzik30,…
karel 30.04.2011 17:53
karel
program se snad musí do paměti odněkud načíst, případně si někam hrábne pro další komponenty. nebo t…
lední brtník 30.04.2011 20:37
lední brtník
to je naprosto normalni, kazde PC jak starne, tak je pomalejsi a pomalejsi, na to reinstal windows n…
RedMaX 30.04.2011 18:24
RedMaX
PC jak starne, tak je pomalejsi a pomalejsi No jistě, opotřebovaný procesor dává menší výkon, ramky…
Dale Cooper 30.04.2011 18:26
Dale Cooper
Samozrejme, vuci aktualnim procesorum na trhu je ten vykon mnohem mensi, kdyz priradis aktualnim mai…
RedMaX 30.04.2011 18:35
RedMaX
Když myslíš relativní výkon, tak to stojí za to uvést. Staré PII je pomalé nyní stejně jako před des…
Dale Cooper 30.04.2011 18:36
Dale Cooper
To co zde píšete má asi logiku staré PC neslábne protože je dobře udělané ale nedostačuje moderní do…
Honza50 30.04.2011 18:57
Honza50
deska, procesor, pamet, grafika jsou zastarale. zvukove karty, mechaniky a disk muzes nechat, ty to…
RedMaX 30.04.2011 19:35
RedMaX
disky stárnou taky on je rozdíl mezi sata III a ata ne?
haga 01.05.2011 08:00
haga
relativni .... ono je otazka co je relativni, uvedu priklad: kamaradka mela notebook, pracovala na…
RedMaX 30.04.2011 19:29
RedMaX
Nebo ještě jinak Hard disk slábne což je jasný když je novej jede potichoučku a rychle a když je tři…
Honza50 30.04.2011 19:58
Honza50
Také Mařka to říkala!!! 8-) Pokud se tak disk chova, neni to slabnuti, ale odchazi mu (prepnuti do…
gd 30.04.2011 20:07
gd
"Procesor také slábne projevuje se to tím že větrák se točí jako ďas teplota je 80 stupňů a výkon mi…
M-Pol 30.04.2011 20:13
M-Pol
Tak se na to všechno přišlo 1.Ta slabá grafika: Roztavil se větráček já blb si koupil ten tichej sv…
Honza50 05.05.2011 20:04
Honza50
servicepack i když opravuje všechny možné chyby, znamená taky bezpečnostní záplaty. proto bych nezůs…
lední brtník 05.05.2011 23:26
lední brtník
Počítačů typu X86 je spousta tudíž není divu že jeden program který jsem si koupil na jednom PC jede… poslední
Honza50 06.05.2011 02:34
Honza50

program se snad musí do paměti odněkud načíst, případně si někam hrábne pro další komponenty. nebo ti dochází ramka a windows zaswapují. nebo během chodu programu uděláš nějakou akci s plochou/průzkumníkem/nabídkou start, a windows kvůli tomu všemu opět hrábne kam? na disk.
když tvrdíš že máš pomalý systém, už jsi kontroloval v jakém režimu ti jede disk? s biosem režim disku většinou nesouvisí, ve windows máš už 11 let správce zařízení.

Samozrejme, vuci aktualnim procesorum na trhu je ten vykon mnohem mensi, kdyz priradis aktualnim mainstreamovym procesorum hodnotu vykonu 100, tak cim to budes porovnavat se starsim procesorem, tim nizsi hodnotu vykonu budou mit a jsou tedy, cim jsou starsi - pomalejsi. ;-)

ramky věkem ztrácejí kapacitu

to ne, nestras. :-)

To co zde píšete má asi logiku staré PC neslábne protože je dobře udělané ale nedostačuje moderní době. Ale máte pravdu že nová pécéčka stárnou aniž by se cokoliv měnilo pořád budu používat Adobe Premiere Elements z roku 2008 a jim žádaný .NET, ale když bude PC nové poběží to dobře a když bude dva roky staré klesne rychlost já si myslím že to je trend jak z lidí tahat prachy tuhle jsem slyšel v rádiu že výrobcům vadí že lidé nekupují PC každé dva roky, ale jen mně zajímalo zda z toho co jsem nechal vypsat pomocí HWInfo se dá poznat nějakým odborníkem co dosluhuje neboď desku mám funglovku grafiku též zvukovku mám dvě funglnové X-Fi a M-Audio Audiophile pochopitelně v PC mám jen jednu. Tudíž starý je jen HDD Procák a Zdroj jediné tři staré díly a zdroj jsem proměřil a je dobrý

deska, procesor, pamet, grafika jsou zastarale.

zvukove karty, mechaniky a disk muzes nechat, ty tolik nestarnou. Disk projed utilitou od vyrobce jestli je OK a pokud ano, tak az budes mit nove komponenty a budes preinstalovavat Windows, tak C: zformatuj pomalym formatovanim.

Edit: nevim co mas za zdroj, ten bude mozna treba vymenit tez.

relativni ....

ono je otazka co je relativni, uvedu priklad: kamaradka mela notebook, pracovala na nem uplne v pohode, nikdy si na rychlost nestezovala, potom si poridila vykonny netbook a pracovala na obou stridave, ale dnes uz pouziva jen ten netbook, ten notas je totiz hrozne pomalej, proste pet let starej notebook je ti dobrej jen do te doby nez pouzijes novej, ve chvili kdy muzes provest srovnani, tak ti proste prijde pomalej a ty vis ze si s tim pet let pracoval bez problemu, takze jakou provedes logickou uvahu: proste se ten starej notebook zpomalil, jinak to totiz neni mozny. ;-)

Nebo ještě jinak Hard disk slábne což je jasný když je novej jede potichoučku a rychle a když je tři roky starej a chcete spustit třeba jen textový editůrek před spuštěním se bude 2 minuty ozívat hrozné chrčení a prdění a teprve pak se pomalu bude na obrazovce rolovat notepad který má jen 100 kb to mi říkal bratránek a je to tak. Procesor také slábne projevuje se to tím že větrák se točí jako ďas teplota je 80 stupňů a výkon mizerný

Také Mařka to říkala!!! 8-)

Pokud se tak disk chova, neni to slabnuti, ale odchazi mu (prepnuti do PIO je uplne normalni pri chybe cteni) nebo ma extremni fragmentaci... To mi udelal i novy disk mesic po koupi, zatimco deset let stare disku funguji dodnes uplne stejne jako kdyz byly nove.

Procesor neslabne - jeho vetrak je zasvihany od prachu a nestiha predavat odpadni teplo do okoli, pripadne ztvrdla "kobercovka od vyrobce" a pusobi jako izolace. Takze se zvysuji otacky a procesor pouziva ochranu proti prehrati, aby se neznicil. To samozrejme vede ke snizeni vykonu. Staci vycistit a obnovit teplovodivou pastu a je po problemu.

"Procesor také slábne projevuje se to tím že větrák se točí jako ďas teplota je 80 stupňů a výkon mizerný"

Procesor slábne prd, ale pokud je přehřáty tak co chceš ?
Místo radění s bratránkem, si dej do pořádku chlazení (vyčistit/přepastovat, zkontroloval ventilátor.
A až bude mít procesor v zátěží tak okolo 55°C tak třeba bude výkon takový jak má být.

Tak se na to všechno přišlo

1.Ta slabá grafika: Roztavil se větráček já blb si koupil ten tichej svítící a ona se přehřála grafika a bylo po ní teď mám novou s pasivem zabere 2 pozice ale já mám velkou desku

2.Procesor upadlo uchycení chladiče tak jsem udělal nové procesoru se díky bohu nic nestalo zlatá deska s jištěním proti přehřátí ať žije Gigabyte.

3.Ta zvukovka: Jednou se to tu řešilo akorád moje dřívější deska asus to neměla zakázat CPU EIST bylo to už i někde na nějakém fóru v USA. Další chyby ve zvuku chyba ovladače. Teď mám dva hdd na novém je Win7 a nastarém je XP a i když je ten starej hdd línej tak těm xpéčkám to stačí a moje m-audio tam jde skvěle. Jinak jsem se rozhodl že budu mít na staré věci XP a na nové 7 a žádné .NET nebo SP3 do xp nepůjde.

4.jak mi vždycky nešli některé programy za určitých okolností dělá to nejen mně ale i kámošům co máme 64bitové procesory. Na starých 32bit to jede. Hold někteří autoři pro 64bity nemakají.

PS:
Windows 7 jsem si koupil z důvodů legality a aby když něco vymyslím to fungovalo i lidem kteří mají sedmičky což je běžné.

Počítačů typu X86 je spousta tudíž není divu že jeden program který jsem si koupil na jednom PC jede pod 7 a nejede pod XP a na druhém je to naopak. VSTHost mi na mém PC pod Windows XP padá když vyberu zvukový výstup MME zatímco na Windows 7 nepadá ale prozměnu tam zlobí zvukovka a na jiným procesoru třeba AMD Athlon to chodí dobře pod obouma systémama. Tudíž programátoři by musely své produkty testovat na několika strojích. Zrovna tak jsem jeden čas používal linux, který má 500 funkčních ovladačů na vše možné a já ať jsem koupil cokoliv nebylo to podporováno či špatně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru