Avatar uživatele
Advance

FAUNA trhy ← máte s tím někdo nějaké zkušenosti, kupovali jste si tam nějaké zvíře?

Popřípadě jak se chovalo? Kolika let se dožilo…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4211 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

Odpoveď byla označena jako užitečná

Jestlisi chceš pořídit nějaké zvířátko, tak je nejlepší si ho pořídit přímo od chovatele než zprostředkovaně přes obchodníka a od toho jsou fauna trhy. Na jednom místě se sejde sposta chovatelů, od kterých si můžeš vybrat. Obvykle jsou velmi ochotní a popovídají si s tebou o tom, co všechno je pro dané zvíře potřeba, jak se vybrané zvířátko chovalo, jak přesně ho chovatel krmil od narození/ vylíhnutí, případně na co je oočkované apod. A když si momentálně nevybereš, tak je chovatel obvykle ochotný se s tebou domluvit na přísším chovu, kde ti vybrané zvíře zarezervuje nebo případně mu pak můžeš zavolat, kdybys potřebovala poradit.
Já jsem tam nakoupila několikrát a moje zkušenosti jsou velmi dobré, mohu doporučit.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Advance Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Holuby nebo drůbež, případně kozu bych si tam pořídila. Přednost ale dávám prodeji " ze dvora". Vidím v jakém prostředí je zvíře chováno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
EliškaG

Nevím sice o jaké zvíře máš zájem takže je tosložitější. Ale asi všeobecně bych tam nekupovala. Zverimex, burza, faunatrhy atd… jsou místa, kde s min95% jsou zvířata brána jako zboží, které je nutné prodat za každou cenu. Takže Vám tam navykládají cokoliv jen aby prodali. Já jsem svého času zháněla hada. Už už jsem byla rozhodnuta, že půjdu také na burzu a tam koupím. Naštěstí jsem narazila na stránky chovatele, který mi vše vysvětlil a já nakonec koupila od něj a vůbec toho nelituji. Už jsem to zde někde uváděla – jedná se o chovatele, který má stránky www.chovamehady.cz Jako jeden z mála chovatelů má hady jako koníčka a neprodává za každou cenu a vím, že díky jeho přístupu je o jeho hady velký zájem, ale na žádnou burzu nechodí. Samozřejmně jsem také k němu byla ze začátku nedůvěřivá, ale jeho tvrzení jsem si ověřila. Šla jsem na burzu a to co jsem tam viděla a hlavně slyšela za rady mě opravdu pobavilo.
Takže radši přímo jít za chovatelelm na kterého si ale předem najdi kladné nezácislé reference.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek