Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno FTP - rychlost přenosu

Dobrý den,
poradí mi někdo, jaká je maximální možná dosažitelná rychlost při přenosu přes FTP a jak pc donutit, aby to tak běželo?

Takhle napsané to je jistě nesmysl, ale já mám konkrétní případ:

Je to jednoduchá situace. Dva NTB spojené přes křížený kabel a chceme přesouvat data mezi. Žádný router, žádný internet, jenom kabel za síťovky do síťovky. V protokolu TCP mám nastaveno napevno IP 10.0.0.1 a na druhém 10.0.0.2. Používám Cerberus FTP server, spustím, z druhého se připojím pomocí WindowsCommanderu. Kopíruju data a jde do tak do max. 1,5 MB/s.

Otázka je, jestli jde něco udělat, aby to šlo rychleji, protože jsem zjistil, že fyzicky by to mělo jít. Pokud totiž zapnu další přenos (kopíruju další soubor třeba) nebo dva, rychlost jde až přes 3,5 MB/s.

Jde toho nějakým způsobem docílit, mám vhodný software, dělám to dobře?

Lubo

Předmět Autor Datum
FTP? Jake hnuti mysli te presvedcilo o tomto protokolu pri prenosu souboru mezi dvema PC? Mas krizen…
mif 19.03.2009 21:17
mif
No přesvědčila mě o tom jednoduchost použití. K danému problému tu už je nejedno téma (a jedno i mé)…
Lubo 19.03.2009 21:25
Lubo
Pri dobrom a dobre konfigurovanom OS a FTP serveri tých 20-30 MBit/s nemal by byť problém. Bez nejak…
Joseph 19.03.2009 21:58
Joseph
No udávám hodnoty, které vypisuje Cerberus na spodní liště svého okna. V základu má jednotka tvar B/…
Lubo 19.03.2009 22:39
Lubo
Ako zrýchliť ? Je toho viac čo to môže brzdiť, antivir, iná sieťová komunikácia, priorita procesu, k…
Joseph 19.03.2009 23:06
Joseph
s dobrým FTP serverem a klientem je rychlost přenosu omezena buď rychlostí síťového připojení, nebo…
touchwood 19.03.2009 23:07
touchwood
Tak pravda, obstaral jsem si Serv-U a ty rychlosti jsou několikanásobně vyšší, až k limitům, které p…
Lubo 20.03.2009 16:28
Lubo
Oznamuji úspěšné vyřešení všech problémů. Přestal jsem se zlobit se Serv-U a nainstaloval BulletPro… poslední
Lubo 22.03.2009 17:17
Lubo

No přesvědčila mě o tom jednoduchost použití. K danému problému tu už je nejedno téma (a jedno i mé). Spojení sdílené mezi dvěma pc v místní síti se mi doma podařilo nastavit jednou v životě. Poté z nějakého důvodu přestalo fungovat a už se mi to nepodařilo dát dohromady. V tomto totožném případě NTB XP - Vista jsem se o to už raději ani nesnažil.

Pri dobrom a dobre konfigurovanom OS a FTP serveri tých 20-30 MBit/s nemal by byť problém. Bez nejakého ladenia. To čo udávaš 1,5 MB je MBytes/sec alebo MBit/sec ? TotalCommander vypisuje MBytes/sec. Sieť má prenosovú rýchlosť 100Mbit/sec = cca 12 MBytes. Z toho niečo na kontrolné súčty, hlavičky a iné servisné informácie a vyjde ti ako limit okolo 10 MBytes per sec, alebo 80 MBit per sec.

No udávám hodnoty, které vypisuje Cerberus na spodní liště svého okna. V základu má jednotka tvar B/s. To by měly být Bytes, ne? Bit by byl M a malé b, je to tak? Tudíž to jde 1,5 MB/s a teoreticky by to mohlo jít 10 MB/s, jak píšeš

Teď mě napadlo, jestli by to nemohlo mít souvislost s protokolem TCP/IP. Ve vlastnostech připojení mám ty protokoly 2. Jeden protokol sítě internet TCP/IP a druhý protokol Microsoft TCP/IP verze 6.

Ako zrýchliť ? Je toho viac čo to môže brzdiť, antivir, iná sieťová komunikácia, priorita procesu, kvota v nastavení tvojho FTP sereru. Prídeš na to.
Až keď sa človek vyhrá s takými mini aplikáciami pochopí načo je dobrý Unix, Nowell a dalšie iné.. nie Microsoft systémy.

s dobrým FTP serverem a klientem je rychlost přenosu omezena buď rychlostí síťového připojení, nebo rychlostí disku, podle toho co je menší. Na 100Mbit/s ethernetu dosahuju běžně rychlostí okolo 10MB/s (u velkých souborů)

FTP datový přenos nemá prakticky žádnou režii, jedná se o čistý TCP stream, tedy jediný "balast" jsou TCP/IP rámce.

Tak pravda, obstaral jsem si Serv-U a ty rychlosti jsou několikanásobně vyšší, až k limitům, které popisujete výše.

Teď jenom ještě malá rada k ovládání tohoto softu. Mám totiž 2 disky, na něž bych se chtěl připojovat. Pro svůj profil mám nastaven home directory C: Na stránkách podpory jsem se dočetl, že na druhý disk se lze dostat přes virtual path. Tak jsem si nastavil tyto path. Připojím se přes Commander do výchozího adresáře c:ftproot a vidím tam ty virtual složky do disku C: i D: Problém je v tom, že jakmile vstoupím do nějaké složky na D:, už se nemohu dostat zpět do c:ftproot. Nefunguje o úroveň výš. Pokud vlezu do virtual složky na C:, je v té složce odkaz ftproot, který mě vrátí zpět. Ví někdo, jak to vyřešit?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru