Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fabia 2001- rána od pravého předního kola

Zdravím,
mám Fabii po dědovi, ročník 2001, 1,4 MPi 8ventil, najeto necelých 30 000 km. Auto bylo loni na celkové opravě- přes měsíc v servisu, doslova do posledního šroubku rozebrali celý motor i interiér a vyměnili těsnění, vyklepali po dědovi plechy, celé auto dostalo nový lak, nové rádio, repro a spousta dalšího. Oprava kolem 40 tisíc (slušný servis mimo město se Škodováckým doporučením, táta se tam zná se šéfem) a asi před měsícem tam bylo auto znovu, celé ho prohlédli a nic s ním nebylo, takže jen výměna oleje, filtrů, ...
Dnes jsem vezl mámu ke kadeřnici. Poprvé jsem přijížděl tak do 5 km/h (krokem) ke zbržďovadlu, ťuknul jsem nabrzdu a vpravo vepředu jakoby z podběhu se ozvala poměrně silná rána. Nevěnoval jsem tomu větší pozornost. S opatrností jsem ujel cca 30 km. Dojížděl jsem krokem na kruhák, lehounce jsem přibrzdil a tentokrát rána až se mi zatřásla sedačka. Kontrolky žádný. Okamžitě jsem prohlásil, že zastavuju, pustil jsem blikačky, otevřel motor. V motoru všechno naprosto OK (koukal se teď i táta a nic nenašel), pohledem jsem překontroloval pružinu, tlumič, kotouč a nic jsem nenašel. Po příjezdu domů jsem všechno vyložil tátovi, sedli jsme do toho, 45 minut jsme jezdili po okolí a nic. Zítra ráno jedu ke známému poblíž na zvedák, netušíte co by to mohlo být? Jakékoli kameny vylučuji, obě rány byly na krásném úseku silnice bez jediného kamínku a díry.

Předmět Autor Datum
Mi se přesně totéž stalo před mnoha lety na Žigulu, byla to vadná čelist na pravém předním kole, pok…
Fuente 11.07.2011 21:10
Fuente
Tak na brzdy je nechám se podívat. Ale kdyby to byly brzdy, tak to se mnou hodí a zastavím na místě,…
Potkan007 11.07.2011 21:18
Potkan007
Typuji prasklou pružinu.Jinak bych se rád nechal poučit kde fabrika vyrábí original díly. Já jsem si…
Henessy 11.07.2011 22:09
Henessy
A že jsem na tom ujel cestu tam, cestu zpátky s jedním problémem a pak ještě s tátou? To je divné.
Potkan007 11.07.2011 22:12
Potkan007
Nemusí to být, ale setkal jsem se s tím. První velká rána - pružina praskla, menší rána - v místě pr…
Henessy 11.07.2011 22:29
Henessy
Byl jsem dneska ráno v servisu. Táta neustále tvrdil, že "to byl asi kamínek" a nechce slyšet, že js…
Potkan007 12.07.2011 09:57
Potkan007
Dobrý den,toto vypadá,že škrtá brzdící třmen o disk,stalo se mě to také ,když jsem dceři na fiátku v…
Lubomír 12.07.2011 11:57
Lubomír
Prohlídni zdali není třmen uvolněn na šroubech, jsou dva a lépe to prohlídni celý. Ono při brzdění t… poslední
corve43 12.07.2011 21:16
corve43

Mi se přesně totéž stalo před mnoha lety na Žigulu,
byla to vadná čelist na pravém předním kole, pokud se dobře pamatuju.
Akorát nevím, jestli ti to pomůže. Kurňa, když tak přemýšlím,
tak to mohlo být sjeté brzdové obložení nebo úplně sjeté špalky.
To jsem ti teda pomohl... určitě si nechej zkontrolovat brzdy,
u mně taky bylo jedno, při jaké rychlosti brzdím.

BTW, při případné výměně si nenechej vnutit nějaké alternativní výrobky
za poloviční cenu, to je jak čínská viagra, taky moc neúčinkuje.

Tak na brzdy je nechám se podívat. Ale kdyby to byly brzdy, tak to se mnou hodí a zastavím na místě, ne? Tohle udělalo "prásk" jako kdyby někdo bouchnul palicí do podběhu, ale s rychlostí to ani nehlo. A pak druhé co se mi nezdá- papíry mám 3 týdny, za posledních 5 dní mám 750 km (zítra potřebuju cca 70km a pozítří Praha-Plzeň a zpátky) a auto jezdilo zcela bez chyby, začalo dneska 500 metrů po vyjetí z garáže a potom na cestě zpátky domů znova.

edit1: Náhražky si vnutit nenechám. Stejně jako nešetřím na pneumatikách, discích a dalším. Nechci se zmrzačit kvůli ušetřené stovce/ tisícovce.
edit2: Jen doufám, že zítra ráno něco najdou a ihned opravěj. Už pro klid. A snad si to tam nenechaj, těch "pár" koní co Fabie má mi stačí, musel bych se vrátit domů pro 1,8TSI a na 160 koní vážně nemám odvahu.

Typuji prasklou pružinu.Jinak bych se rád nechal poučit kde fabrika vyrábí original díly. Já jsem si vždy myslel, že je objednává u subdodavatelů.I závodní vozy Škoda nepoužívají díly Škoda, anýbž neoriginální od renomovaných výrobců. A jsou to právě brzdy, kotouče, tlumiče filtry, péra , řemeny, kulové čepy, ložiska, výfuky a další.
Takže bych to viděl v nabídce firem na cenový střed a dobrý prodejce (já jem mám u Autotwin) a není to reklama, mi vybral ze značek cenové optimum.

Nemusí to být, ale setkal jsem se s tím. První velká rána - pružina praskla, menší rána - v místě prasknutí sklouzla a vrátila se lom na lom v závislosti na shodě okolností propružení, hrbol na cestě , natočení kol. Podívej se na stabilizátor a jeho uchycení.Kdyby to byl Renault, tak ti prdla torzní tyč.
Ozvi se, co to bylo.

Byl jsem dneska ráno v servisu. Táta neustále tvrdil, že "to byl asi kamínek" a nechce slyšet, že jsem jel opravdu pomalu a silnice byla čistá. Na otázku proč 2* prakticky po sobě, když předtím 30 000 km nic nedokázal odpovědět. V servise to dali na zvedák, auto jich po sobě prohledalo pořádně hned několik a nikdo z nich nic nenašel, všechno je v pořádku. Potom jsem tátu dvě a půl hodiny vozil kam potřeboval zajet a zase to jednou udělalo- zrovna když jsem pro něj přejížděl z parkoviště ke košíkům a byl mimo auto. Tentokrát to bylo ale celkem slabé, jenom takové ťuknutí, ale opět v malé rychlosti při přibržďování.

Dobrý den,toto vypadá,že škrtá brzdící třmen o disk,stalo se mě to také ,když jsem dceři na fiátku vyměnil destičky,stačilo odbrousit nálitek a pohoda.Prohlídněte ten třmen,ale hned,než to opět zrezne,pak nic nenajdete a disk,jestli tam není škrtnuto brzdicím třmenem.Pak uhlovou brusku a udělat místo,stačí tak tři milimetry,kolikráte by člověk nevěřil,jak je tam málo místa.Disk nebrušte,pouze ten nálitek třmenu.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru