Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Facebook: manipulace za účelem získaní dat.

Ahojte,

Na FB zdi se mi objevila jistá informace (viz. obrázek) kde uvedení přátelé používají zmíněnou aplikaci. Náhodou jsem přišel na to, že tomu tak není! Takže lživá informace a je mi jasný že spousta lidí klikne na "povolit aplikaci přístup" právě na základě toho že aplikaci používá 3 milióny lidí. Netuším kčemu aplikace je.

[http://img530.imageshack.us/img530/441/fbscreen.jp    g]

Sere mě to, protože i v případě kolonky "tito lidé využili vyhledávač emailů" (obrázek 2) byli rovněž uváděni lidé, o kterých silně pochybuju, že by FB zdělili heslo k emailu aby jim tam FB mohl šmejdit. Jedná se o vyhledávač přátel dle emailů, FB sdělíte heslo ke vstupu do emailu a on už si šmejdí a šmejdí.

[http://img824.imageshack.us/img824/6054/fbscreen2.    jpg]

Začínájí mě ty lži docela dost vadit, protože FB je jedinej nejrozšířenější projekt na internetu, krerý v sobě nese nejvíce realných aspektů uživatele, je nejrozšířenější a opravdu užitečný a přitom nikdo neví CO přesně která aplikace využívá a může zjistit, příp. co odesílá. Tahle honba za informacemi je už fakt přehnaná. Např. v aplikaci Texas Holden Poker vás to nutí hru kompletně nainstalovat vč. jejich toolbaru a slibují za to odměnu až 10 milionů chipsů (hracích peněz). Proč?

člověk aby byl pomalu vyškolenej ajťák, aby dokázal svá data a svůj pc uchránit před útoky když už do toho jsou zapojený největší internetový hráči, kteří neváhají lhát za učelem získání informací. Chodí mi přes chat od jedné kamarádky jen odkazy na fotku, přitom je offline, Tedy je on, hodí odkaz a hned zas off. Po kliknutí na odkaz to samozřejmě chce instalovat nějaký doplněk. Někde jsem tu o tom četl, takže pravděpodobně byla napadena, ale už se tomu přestávám divit. Běžný BFU nemá pomalu šanci se ubránit, ikdyž nevím jaký vliv na tohle celé může mít neprivilegovaný učet, protože veškeré informace jsou už na FB, čili k úspěšnému napadení stačí mít FB.

Jediný vysvětlení proč se to všechno děje je IMHO proto, aby v budoucnu mohly reklamky dost efektivním a sofistikovaným způsobem šířit reklamu. Samozřejmě ale může dojít i k horším následkům. Co myslíte?

Předmět Autor Datum
protože FB je jedinej nejrozšířenější projekt na internetu, krerý v sobě nese nejvíce realných aspek…
shiro 03.11.2010 14:38
shiro
FB je najrozsirenejsi, ale zeby bol nejak extra uzitocny? lol - našel jsem opravdu mnoho známých z… poslední
Boeing 03.11.2010 15:03
Boeing
Neznalost neomlouva. Vsichni zname praktiky za ucelem prodeje cehokoli. Ve spouste pripadu jsme si z…
JR_Ewing 03.11.2010 14:38
JR_Ewing

protože FB je jedinej nejrozšířenější projekt na internetu, krerý v sobě nese nejvíce realných aspektů uživatele, je nejrozšířenější a opravdu užitečný a přitom nikdo neví CO přesně která aplikace využívá a může zjistit, příp. co odesílá. Tahle honba za informacemi je už fakt přehnaná. Např. v aplikaci Texas Holden Poker vás to nutí hru kompletně nainstalovat vč. jejich toolbaru a slibují za to odměnu až 10 milionů chipsů (hracích peněz). Proč?

FB je najrozsirenejsi, ale zeby bol nejak extra uzitocny? lol...
a instalovat si do PC nejake svinstvo len preto aby mohol hrat nejaku stupidnu flash hru moze len blbec.

člověk aby byl pomalu vyškolenej ajťák, aby dokázal svá data a svůj pc uchránit před útoky když už do toho jsou zapojený největší internetový hráči, kteří neváhají lhát za učelem získání informací.

nemusi byt ITckar, staci nebyt blby a kus aj rozmyslat.

FB je najrozsirenejsi, ale zeby bol nejak extra uzitocny? lol

- našel jsem opravdu mnoho známých z děství, ze ZŠ atd., které bych ztěží našel jiným způsobem
- komunikace, pozvánky na akce, přísun důležitých informací z okolí/oborů, které si navolím
a mnoho dalšího, ale o tom není thread. no flame pls.

Já hry neinstaluju, ale poznám hromqadu lidí co si řeknou

nejaka stupidna flash hra

, tak co bych to nemohl nainstalovat.

staci nebyt blby a kus aj rozmyslat.

to ano, ale je to stejný jako musí kuchař včas zalít paprikovej základ aby mu paprika nezhořkla a to se musel naučit, tak uživatel na netu nesmí klikat, instalovat věci, které ho poškodí, ačkoliv jsou zdánlivě bezpečné/nepodstatné a bez hlubších znalostí nebo zkušenosti to prostě nemá šanci vědět, kord v případě, kdy se té manipulace učastní i FB nebo jiný internetový gigant, kterýmu mnoho uživatelů věří příliš.

Neznalost neomlouva. Vsichni zname praktiky za ucelem prodeje cehokoli. Ve spouste pripadu jsme si zvykli hledat informace a tritit je, co je pravda, co neni. Facebook je totez. Bud muzeme byt jako tupi americane, kteri kupuji hned vsechno nad cim stoji napis "must have" a ani o tom nepremysli, a nebo holt zapojime svou inteligenci, coz samozrejme boli, a zacneme se pidit po informacich a vsechno si trikrat kontrolovat, nez na to kliknu.
Kdo chce kam (ovcin), pomozme mu tam. BFU neBFU, vsichni mame mozek a zdaleka to neni uz jen o technice, to je socialni inzenyrstvi, na to byt IT byt nemusim, abych to poznal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru