Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Falešné ubývání barvy v tiskárně

Prosím vás vysvětlete mi pro mne nepochopitelnou skoro zvrhlou vec. Kdyz tisknu cernobile z a to z devadesati peti procent, davam si zalezet, abych netiskl ve stupnich sedi, ale aby byla pouzita , zaskrjnuta v nastaveni pouze cerna. Ja to chapu tak ze tiskarna bude pouzivat jenom cernou napln a zbylich peti se ani netkne.

Jenomze mi porad po milimetrech ubyvaji i ostatni naplne. Tiskarna skoro po kazde dela i udrzbu. Mam HP photosmart 3210, coz je sikovna multi inkoustovka se skenrem. Fajn priklad. Tisknu asi 80satou stranu a vtom vymente tu a tu barevnou kartridz a ja se ptam proc? Kdyz tech osumdesat stran textu cerne vytiskla bez magenty a najednou na zbylych 26 stran ji potrbuje. Tak to mi hlava nebere. Nehlede na zasranou politiku HP, kdy si bez jedine barvy nezatisknu vubec- tedy ani cerne. Tak me prosim hodte do obrazu jak dneska inkoustovky pracuji. Dekuji vrele.

Bud jak dela tiskarna neustalou udrzbu- fotosmarty furt cisti hlavy aby nezaschly, tak odebiraji odebiraji az tam nic neni, nebo co. Ale to je prece blbost, kam by ten inkoust sel ze? Nebo i kdyz dam tisknout pouze cerne, tak tam stejne prisravaji dalsi barvy, to se mi taky nezda. Ja fakt nevim. Verim, ze tohle se deje naprosto vsem. Ale to ze mam pul cerne naplne za 8 stovek je moji tiskarne u prdele.

Neni nejakej figl? A co to je za flignu chlapi. Este raz dik

Předmět Autor Datum
Moje zkušenost jasně říká úplně se vyhnout inkoustovkám a tisknout výhradně na laserovce. Mám podob…
Pavel 30.08.2009 08:35
Pavel
Jak píše Pavel - toto vyhodit do popelnice a pořídit laser. Ceny už nejsou takové.
Dale Cooper 30.08.2009 08:40
Dale Cooper
Prodejní cena tiskárny bývá někdy i pod výrobní náklady. Výrobce to pak dohání na spotřebním materiá…
jirka44 30.08.2009 08:45
jirka44
pohledej v nastavení tiskárny - někde tam jak je seřízení trysek - jestli tam není možnost vypnout t…
lední brtník 30.08.2009 13:37
lední brtník
Tak to mi hlava nebere. Nehlede na zasranou politiku HP, kdy si bez jedine barvy nezatisknu vubec- t…
shiro 30.08.2009 14:50
shiro
svata pravda, tak kdyz jsem ji kupoval, rozhodne tedy ne za 3000,jak se tu pise, tak jsem tyto skute…
Pecivál 31.08.2009 13:29
Pecivál
Canon = HP
Alfonz.SPO 31.08.2009 14:36
Alfonz.SPO
udrzby sa nezbavis, ma to natvrdo naprogramovane a bude to robit vzdy. Aj ostatne znacky okrem HP sa…
shiro 31.08.2009 15:25
shiro
někde jsem četl, že to u Canonu funguje tak, že je možné tisknout černě, i když není v barevné cartr… poslední
wasek 31.08.2009 21:39
wasek

pohledej v nastavení tiskárny - někde tam jak je seřízení trysek - jestli tam není možnost vypnout toto čištění při zapnutí.
jenže si myslím že si vůbec nepomůžeš, barevné náplně jsou jenom vyhozené prachy. když je nepoužiješ, tak ti stejně začnou zasychat - a zásobník který jsi použil na 5 stran můžeš vyhodit. nebo se dokola babrat s čistěním kvůli občasné barevné fotce.

jedině laser.

Tak to mi hlava nebere. Nehlede na zasranou politiku HP, kdy si bez jedine barvy nezatisknu vubec- tedy ani cerne

ceny tlaciek byvaju casto dotovane predajom naplni. Inac by photosmarty stali 8000 korun a naplne (vsetky co do nej treba) dokopy 500 korun. Takto stoji tlacka 2500 a naplne 1000.

Bud jak dela tiskarna neustalou udrzbu- fotosmarty furt cisti hlavy aby nezaschly, tak odebiraji odebiraji az tam nic neni, nebo co

ano, presne tak. pri udrzbe sa pouziva kusocek atramentu z kazdeho zasobnika.

Ale to je prece blbost, kam by ten inkoust sel ze?

Neni to blbost, atrament skonci v odpadovej nadobke. Kedze sa jedna o mnostva v radoch mililitrov, tak to nieje nic nezvycajne, je tam na to taka hubicka ktora to do seba nasaje.

Nebo i kdyz dam tisknout pouze cerne, tak tam stejne prisravaji dalsi barvy, to se mi taky nezda.

Tebe sa to zdat nemusi, ale je to bezna prax. A dokonca niekedy aj ked tomu zaciarknes v ovladaci aby pouzivalo len ciernu.

Verim, ze tohle se deje naprosto vsem

Pravda.

Ale to ze mam pul cerne naplne za 8 stovek je moji tiskarne u prdele.

A co ma ona s tym? Ona len pracuje tak, ako ju nejaky clovek navrhol. Popravde, mas na tlaciaren, mas mat aj na naplne. Tlacis za rok 20 fotiek? Photosmart je ti na rit, bez do nejakeho fotolabu a daj si to vytlacit tam na profi tlaciarni. Ak tlacis fotiek viac, bud pripraveny na to, ze atrament ti vykape nehorazne rychlo. Tiez si nekupis BMW X6, ked nemas potom na zakonnu poistku a na benzin, ktoreho zerie 3x viac jak usporne mestske vozitko, ktore ta tiez odvezie kam chces.

svata pravda, tak kdyz jsem ji kupoval, rozhodne tedy ne za 3000,jak se tu pise, tak jsem tyto skutecnosti nevedel. Ted je mi jasny, ze to je pro ty co tisknou, barevne a nejlepe porad. Netisknout se moc nevyplati. Diky. Potreboval jsem multifunkci s tim, ze semo tamo si vytisknu a4 fotku pro radost, jenomze jsem netusil, ze je naprogramovana takhle. Zkusim se jeste podivat do nastaveni aby neustale nedelala udrzbu, ale myslim, ze uz to bude ve firmwaru tiskarny a tam se nedostanu. Takze kupuju laser a tuhle si necham pouze na fotky. Jejich politika vitezi, ale ne tak docela, protoze abych jim neudelal uplnou radost hp uz to nebude. Presne tak by se jim to totiz libilo. Kdyby nebyl problem tisknout cerne, nerekl bych ani popel, takhle mi to prijde jako vidirani.

někde jsem četl, že to u Canonu funguje tak, že je možné tisknout černě, i když není v barevné cartridgi žádná barva. Že je tam jenom potřeba tu prázdnou cartridge od barevné náplně nechat a že je možné tisknout černě vesele dále. Osobní zkušenost nemám, ale četl jsem to...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru