Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fedora 16 - MySQL

Před pár dny jsem přešel z Win na Linux, konkrétně Fedoru 16. Potřeboval bych ale poradit s MySQL. Vše jsem nainstaloval podle tohoto návodu: http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka: databaze Ve Win jsem potom do příkazového řádku napsal akorát mysql a už jsem bez problémů mohl "tvořit" databáze. Teď když ale napíšu mysql tak mi to akorát vyhodí chybu:

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock (2)

Můžete im někdo poradit? Děkuji předem.

Předmět Autor Datum
no asi ten db server nebezi... skus na tej linuxovej masine nastartovat to mysql /etc/init.d/mysqld…
emem 25.04.2012 21:02
emem
Tak tenhle problém jsem už vyřešil, ale měl bych tu ještě jeden a napíšu ho raději tady ať nezakládá…
Myškulda 25.04.2012 21:04
Myškulda
tam kde si nastavoval screensaver nebo vypnuti monitoru je i zaklikavatko, jestli se po opetovnem sp… poslední
RedMaX 25.04.2012 23:12
RedMaX

Tak tenhle problém jsem už vyřešil, ale měl bych tu ještě jeden a napíšu ho raději tady ať nezakládám nové téma. Potreboval bych poradit jak zrušit to aby se mě systém furt ptal na heslo, třeba když se po 2 minutách vyne monitor, pohnu myší, znova naskočí ale chce to po mě napsat heslo. A taky si nemužu zvyknout na to že když se dívám na film tak mi to po 20 minuutách vypne monitor, nemělo by se to vypínat jen když se na PC nic nedělá? jsem z toho jelen :D

tam kde si nastavoval screensaver nebo vypnuti monitoru je i zaklikavatko, jestli se po opetovnem spusteni ptat na heslo nebo ne, nemam ted linux pred sebou a z hlavy nevim presne kde to je, ale je to tam.
Ohledne filmu je to otazka prehravace, myslim, ze VLC ma nastaveni, jestli za provozu vypinat usporny funkce monitoru nebo ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru