Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Film v AVI - různá velikost

Dobrý den! Stáhla jsem si filmy v AVI, přesto při přehrávání v TV je některý přes celou obrazovku a některý ne, je menší... Dá se při stahování ( např. přes ULOŽ TO) poznat, jaká bude ta velikost ( formát )? Nebo - dá se ta menší velikost upravit tak, aby byla přes celou obrazovku? Děkuji. :-(

Předmět Autor Datum
pokud je film zabaleny v nejakem archivu - RAR, pak to poznas az po rozbaleni (stazeni). Jinak zkus…
Jan Fiala 14.03.2011 09:43
Jan Fiala
co si člověk má představit pod: ...přehrávání v TV je některý přes celou obrazovku a některý ne, je…
kmochna 14.03.2011 09:59
kmochna
Některé video v TV je menší, má černé pruhy shora i z boku ( pořád ). A některé je hezky přes celou…
Ramgada 14.03.2011 10:58
Ramgada
poznáš to leda tak, že se koukneš na info o videu (každý warko to má) a rozhodneš se podle poměru st…
kmochna 14.03.2011 12:36
kmochna
Děkuji moc za materiál, už na to jdu! :))
Ramgada 14.03.2011 23:39
Ramgada
Filmy běžně mají různé rozlišení. Také běžné přehrávače umí nastavit velikost obdelniku s plochou fi…
asusy 24.04.2019 07:24
asusy
Příspěvek sice 8 let po dotazu a napsaný až z Japonska,ale ty zkratky a fígle pro Potplayer se hodí. poslední
Karel04 24.04.2019 23:32
Karel04

Některé video v TV je menší, má černé pruhy shora i z boku ( pořád ). A některé je hezky přes celou obrazovku, bez černých pruhů. Zajímalo by mne, jestli před stažením poznám, které je to pravé ( bez pruhů, přes celou obrazovku ). Omlouvám se za to vysvětlení, jinak to neumím. :-(

poznáš to leda tak, že se koukneš na info o videu (každý warko to má) a rozhodneš se podle poměru stran www.tvfreak.cz (www.google.cz) a rozměru obrázku. dále by bylo vhodné nastavit přehrávací krabičku na poměr stran tv. také můžeš upravit par či dar pomocí mpeg4 modifier- pozor, některé krabičky to mohou ignorovat a statečně to berou z rozměru obrázku. tv a krabičky umí i ořezávat- zkus mrknout.

problematice se dopodrobna věnuje:
ar.php
je to zajímavé čtení
odpovědět ti můžu pouze obecně, když neznám konkrétní údaje.

Filmy běžně mají různé rozlišení. Také běžné přehrávače umí nastavit velikost obdelniku s plochou filmu (menší velikost upravit tak, aby byla přes celou obrazovku - tak se tomu říká, v Potplayeru jsou na tou rovnou zkratky 1,2,3,4,5,6,Enter, které zobrazí 50%,100,200,400, max velikost okna, fullscreen) . Poznat se dá při stažení krátkého úseku všechno, prostě že, film otevřeš už nekompletně stažený, slušný přehrávače (PotPlayr) nejen, že se nebojí otevřít částečně otevřený soubor (exkluzivní zámek pro zápis), ale dokonce odhadnou i délku a ukazuje progressbar, kolik je staženo počas přehravaní. -- To platí ale pouze pro určité druhy kontejnerů, MKV ano, u MP4 jen s flagem -movflags faststart.

Pozor, další problém může být, že samotný film, pokud ho zmrvila nějaká lama, již obsahuje černé okraje jako součást videa. Pak pomůže Pan+Scan funkce. (Potplayer má super věc Ctrl/Shift/Alt + Drag+drop = posun, zoom, deformace)

Poslední možný problém (opět problém neznalé lamy), některé filmy mohou mít zapsaný špatný poměr stran, a uživatel to ručně musí upravit sám. Pozor existují 2 hodnoty SAR,DAR - slušné přehrávače mezi nimi umí přepínat také (a ještě mezi Auto a ruční hodnotou).

Jsi si jista, že problém je v TV?

Pozor na ty humorné odkazy http://jech.webz.cz, abys z toho nezešílela: "PS (Pan & Scan) - vlož a sleduj"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru