Avatar uživatele
Karol73

Finanční problémy = konec střední školy

Dostali jsme se do finančních problémů. Jsem teď na střední škole a ještě ke všemu na intru. Bylo by pro nás dobré moji střední školu ukončit. Mě to nevadí. Jde to ukončit teď? Nebudou z toho ještě jiné problémy? Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? redy před 3816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Reezo

Nebylo by lepší se domluvit s vedením školy, že jste se dostali do fin. problémů a jestli není nějaká možnost, třeba na splátky? Myslím si, že je škoda ukončovat rozdělanou školu.
Doplňuji:
každý člověk se za život dostane do situace, ze které bude potřebovat pomoc. Určitě to není žádná ostuda o tom promluvit. Důležitá je přeci budoucnost a je dobré mít aspoň v něčem jistotu.

Upravil/a: Reezo

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jak píše Reezo, uvědom si, že pak budeš mít jen základní vzdělání a na trhu práce minimální možnosti. Se vzděláním roste i plat, uvažuj do budoucna.
Doplňuji:
Existují dotace na studenta střední školy, částka je od r. 2013 ve výši 2000 (u VŠ 5 tisíc). Podmínka je mít budoucího zaměstnavatele a s ním mít uzavřenou dohodu o budoucí práci. Zaměstnavatel to má pak jako daňově odpočitatelný. zdroj: http://www.pam­profi.cz/33/pri­jem-poskytovany-budoucimu-zamestnanci-uniqueidmRRWSbk196FN­f8-jVUh4ElbwbxjXlw96ms­xN_eWRme4MO6VlftQ­MFg/

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Ukončení střední školy bych brala jako poslední možnost. Prober to ještě detailně s rodiči a také bych doporučovala, aby jste jednali se školou, jestli existuje možnost, jak by se to dalo zařídit. V dospělosti bys možná litovala, že nemáš střední vzdělání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

ukončiť štúdium na strednej škole je možné kedykoľvek.

pokiaľ náklady na štúdium prevyšujú finančné možnosti, hľadal by som cestu, ako si štúdium finančne zabezpečiť, to znamená v prvom rade navštíviť sociálku a odbor školstva na obecnom (mestskom) úrade.
zvažoval by som i možnosť prestupu na strednú školu v mieste bydliska, resp. na takú, kde sa dá dochádzať, odpadajú náklady na internát.

skúšal by som sa porozprávať s vedením školy a vysvetlil problém a prípadne hľadal spoločné riešenie s vedením školy.

skúste zapojiť do riešenia problému i spolužiakov, prípadne okruh priateľov na FB a pod., neverili by ste, aké majú ľudia kontakty – možno sa vám podarí nájsť sponzora/sponzorov.

ukončenie štúdia by som bral ako poslednú vec, vzdelanie (resp. doklad o ňom) budete v živote potrebovať.

kedysi existovala i možnosť prerušenia štúdia, neviem, ako to je dnes.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Domnívám se, že pokud máte splněnu povinnou školní docházku (a to je teď nejspíš jen 9 let, které už máte ze základky), pak vás nikdo (kromě rodičů) na škole držet nebude. Ale připravujete se o výhodu do budoucna. Až budete hledat zaměstnání, budete moci jít pouze na nekvalifikovaná místa, nebo budete muset podstatně víc bojovat při přesvědčování budoucího zaměstnavatele o svých schopnostech. Spousta zaměstnavatelů má v požadavcích „dokončené SS vzdělání“ – v některých případech sice pro danou pozici zbytečně, ale oni si tak předem odfiltrují lidi, ze kterých by s většinou mohli mít jen starosti navíc.
Pokud to alespoň trochu jde, zkuste najít nějaké jiné řešení. Pomoci by mohli snad i úřady (sociálka), škola – nevím jestli jsou nějaká stipendia pro SŠ, ev. pokud máte nějaké vztahy s potenciálním zaměstnavatelem, tak i ten (ale tam by to bylo pravděpodobně se závazkem do budoucna)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

hlavně si neberte půjčky(jakmile se zadlužíte, je to v *** = exekuce), to radši tu školu ukončit a tvrdě to odpracovat, minimalizovat náklady stůj co stůj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek