Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firefox, položky v Ccleaner

Zdravím, chtěl bych se zeptat uživatelů prohlížeče Mozilla Firefox a programu CCleaner, zdali by mi mohli vysvětlit několik položek, které se zobrazují v programu CCleaner při čištění (položky, kterou mohou být také vyčištěny). Tyto dvě položky nejsou v základu (po instalaci) v CCleaneru zaškrntnuty a mě by zajímalo, co znamenají. Jedná se o tyto dvě:
- Kompaktní databáze
- Formuláře
U těch formulářů předpokládám, že to bude něco jako historie automatického vyplňování, jako je v IE8 (tedy prohlížeč si pamatuje, kde sem co vyplnit a nabízí to pak opakovaně).

Předmět Autor Datum
Formuláře chápeš správně. "Kompaktní databáze" je špatný překlad, lepší by bylo něco jako "Zkompaktn…
Wikan 18.11.2010 09:44
Wikan
Prima, díky. Jen bych se chtěl ještě zeptat, co a k čemu je ta "kompaktní databáze"?
Lord 18.11.2010 15:46
Lord
To si děláš srandu ne?
Wikan 18.11.2010 17:03
Wikan
No... Ne. Jen mě napadá, že tam jsou uloženy informace o nastavení, historii, doplňcích atd. To je o…
Lord 18.11.2010 18:25
Lord
Lépe je to přeloženo ve slovenštině: Optimalizovať databázu. Taky nic? http://www.hojko.com/mozilla-…
karel 18.11.2010 17:07
karel
Aha, takže se nic nemaže, jen optimalizuje... A v té databázi tedy jsou informace o nastevní prohlíž…
Lord 18.11.2010 18:36
Lord
https://developer.mozilla.org/En/Firefox_Operation al_Information_Database:_SQLite
karel 18.11.2010 18:40
karel
Díky.
Lord 19.11.2010 01:12
Lord
kompaktni databaze je k nicemu. Z toho vyplyva aj ze ccleaner je k nicemu.
MM.. 18.11.2010 19:52
MM..
CCleaner neni k nicemu. Slouzi k pohodlnymu mazani, ktery delas treba i ty rucne. To ze nekdo, kdo h…
Radek 18.11.2010 19:58
Radek
OMG uz furt nevypisuj tie blbostio ccleaneri. Ja nedelam nic rucne ptz nic delat netreba. A hlavne r…
MM.. 18.11.2010 20:00
MM..
Ale to neni blbost. CCleaner ti nic neposkodi, pokud ho pouzijes v defaultu. Kdyz bych sel do detail…
Radek 18.11.2010 20:11
Radek
po zdejsich radach, at cisti rucne, Nikdy nikto nikomu neporadil aby cistil nieco rucne. A ked hej…
MM.. 18.11.2010 20:22
MM..
Tak díky moc. Ty databáze nechám být. Šlo mi hlavně o to automatické vyplňování. poslední
Lord 19.11.2010 01:13
Lord

Formuláře chápeš správně. "Kompaktní databáze" je špatný překlad, lepší by bylo něco jako "Zkompaktnit databáze". Při používání interních databází v nich vznikají volná místa, touhle volbou se volná místa zruší. Je to asi vcelku bezpečné, zároveň ale téměř nic nezískáš.

Ale to neni blbost. CCleaner ti nic neposkodi, pokud ho pouzijes v defaultu. Kdyz bych sel do detailu, tak stejne tak ti ja muzu rict, at nevypisujes ty blbosti to tom, ze lidem ccleaner poskodi pc. Pokud jo, tak si ho poskodili sami (konkretne tady mas jasnej priklad, chce cistit neco, co ccleaner v defaultu nepovoluje), protoze zapli volby o kterych ani nevi, co znamenaji. Vzdycky je to vina uzivatele, ale to stejny muze udelat po zdejsich radach, at cisti rucne, protoze se nekde uklikne a je to.
No ja mam pocit, zes nekdy psal, ze si tempy apod. mazes rucne, toto mazani mam na mysli. Ne nejaky priblbly databaze ve FF. Proto jsem psal, ze rucne cistis.
Ses na to zbytecne alergickej. Ale nechci se hadat o blbostech a navic jeste s tebou. Vim ze pc rozumis, aby sis nahodou nemyslel opak a nehodlam se s tebou poustet do zadnejch velkejch akci, ale v tomto proste nemas pravdu. Nesetkal jsem se s nikym, kdo pouziva ccleaner v defaultu, komu by neco poskodil. Kdo maze polozky, ktery jsou zasedly/nepovoleny a nevi ani co to je, tak si pc posrat muze i ccleanerem, ale to je vul uzivatel, ne program.

po zdejsich radach, at cisti rucne,

Nikdy nikto nikomu neporadil aby cistil nieco rucne. A ked hej tak je to kravina, ptz nic cistit nikto nepotrebuje.
Temp zmazem len ked robim zalohu C t.j. je to len zmazanie veci ktore nechcem zalohovat, ziadne nezmyselne "cistenie". Dost silne pochybujem ze dotazovatel chce nieco zalohovat.

Keby si vedel jak funguje databaza a jak vyzeraju take programy jak FF a co vsetko sa tam moze posrat tak by si vedel ze je to nebezpecne, aj keby to 100x nic neposralo tak to 101-y krat to posrat moze ptz ak sa napr zvysi verzia FF alebo ak nastane akakolvek nestandardna situacia. Je to uplny nezmysel ked ta nebezpecna akcia prinesie asi tolko uzitku ako obracanie papiera na ktorom je na oboch stranach napisane "otoc" :)

Keby namiesto tych cistiacich nezmyslov radsej urobil zalohu C oddielu a zalohu dat, aby potom dakedy nenariekal ze mu zmizli data jak vsetci BFU ked im padne disk alebo ked si docistia ten skvely Windows uplne domrtva.

P.S. inac aj mazanie tempov neni dobre z toho dovodu lebo niektore dementne programy si tam nechavaju uninstaller a potom to nejde odinstalovat. Ja to viem tak viem ze aj ked si zmazem temp tak viem co mam robit ked nieco nepojde odinstalit, BFU by ale nemal mazat vobec nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru