Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Flash a html verze stránek, kombinace, řešení ?? Prosím radu

Vážení !!!
Moc Vás prosím o radu či názor. Jako mnoha jiným nesmírně se mi líbí flashové stránky, jsou efektní zvlášť pro prezentaci umělce, nicméně rád bych se vypořádal s jejich negativními vlastnostmi. V případě, že bych neřešil to, že uživatel musí mít nainstalovaný flash player ani to, že má zvýšenou spotřebu ... je zde základní věc, a to nezařazení do vyhledávačů, což je v případě umělce obrovský problém. Nejspíš se to řeší tak, že jsou stránky pouze částečně flashové. To je první možnost.

Druhá možnost je, že někdo dělá stránky dvojmo - flash a html verzi, kdy html slouží právě pouze pro vyhledávače a odkazuje na flash stránku. Pak jsou další 2 možnosti - budto mít v html verzi pouze pár základních stránek anebo nějak neustálý obsah vytvářet zvlášt ve flash i html verzi. Možná, že to jde adminsitrátorsky zvládnout - je to vůbec možné ? Jak je tedy řešen web například zde - www.luciebila.com - zde tato kombinace nějak funguje vidte ?

Rád bych se Vás dotázal, zda-li má vůbec jakoukoliv cenu dělat si takovouto stránku -
http://bludomaintemplates.com/ruby/index2.php#/hom e/
Má to vůbec cenu ? Ona je přeci celá ve flashi, čili není zde možnost, jak ji dostat do vyhledávačů, vidte ? Anebo to nějak předělávat do html....co si o tom myslíte ? Prosím Vás o jakýkoliv názor - prosím o vyjádření se například k těmto templatesům -
http://bludomaintemplates.com/ruby/index2.php#/hom e/

Díky velmi

Předmět Autor Datum
Ahoj na webu licebila.com se rozhodně nejedná o 100% flash web ale pouze o pár prvku ve slehi které…
Crack 27.12.2010 10:26
Crack
Web 100% flash se může někomu líbit (např. kvůli hejbacím věcem. Avšak hejbací nesmysly jen vadí při…
Kráťa 27.12.2010 11:05
Kráťa
Všem Vám třem nesmírně děkuji. Asi bych se měl nějak revanžovat. Je evidentní, že se tvorbou webu na…
Johanik 27.12.2010 12:35
Johanik
Když je to umělec, tak ať si nějaký ten "dýzajn" navrhne a ty mu to nakóduješ. Samozřejmě nejlepší b… poslední
Kráťa 27.12.2010 13:27
Kráťa
Môj názor je v skratke taký, že Flash na web nepatrí. Jediné opodstatnené použitie je prehrávanie vi…
los 27.12.2010 11:43
los

Ahoj na webu licebila.com se rozhodně nejedná o 100% flash web ale pouze o pár prvku ve slehi které se přizpusobí.

K bluedomain.... jedná se o celový flah web podobných jsem již viděl spoustu ano flash weby jsou velice efektivní a lidem se líbí ale je stím také spousta práce já osobně dávám přednost trorvě wevu v PHP kde si můžu udělat cokoliv. je pravda že flash to také dokáže ale musíš taky přemýšlet nad tím zda se ti ten web ve fleshi vyplatí udělat protože se nejedná o 10hodinovou práci a jestli to vše má cenu. jak už jsi říkal soustalidí nemá adobe flash player a někde ho nainstalovat bývá těžké... proto když už bych nedoporučoval celý web v Flashi ale pouze části...

celkově si ale mylsím že se flah nevyplatí .. je strašně pomalý a když to moc přeženš... a budeš dává nové a nové efekty... muže to dlouho trvat.. viděl jsem web kde jsi klik na rubriku a než tě to přehodilo prosbělo asi 15s vskuse ruzne otočky apod. než načetla stránka no prostě hruza... dávám přednost php webům.

Doufám že jsme ti aspoň trošku poradil.

Web 100% flash se může někomu líbit (např. kvůli hejbacím věcem. Avšak hejbací nesmysly jen vadí při čtení), avšak jak píšeš. Nenajdou ho vyhledávače, nemusí se někomu vůbec zobrazit a navíc další spousta nevýhod. Web "plnoflash" udělá pouze hlupák.
Pokud toužíš po flashi, není přeci problém, vložit do stránek flashové prvky (jako je to na Lucii Bílé).
Ač jsem už vyrobil možná přes 50 webů, nikdy mě ani nenapadlo, cpát do nich hejbací věci. To jsem si odbyl u jednoho z prvních, kdy mi také učaroval jezdící text (marque) jako ostatním začínajícím a 14 dní jsem ho tam měl. Pak zase javascript, "jak přiletěl počítač" - to jsem měl asi týden. Pro návštěvníky je dost otravné, když stále odněkud něco přilétává etc. Asi se to líbí pouze majitelům takových otravných webů.
Na kvalitním webu nejsou důležité efekty, ale kvalitní informace. Přeženu-li to do extrémů, tak co by sis vybral?
1) minutu se něco načítá, po minutě začne "fleshopád" efektů, po další půlminutě se to konečně načte a je tam jediná věta: "Vítáme vás...", jinak zase pouze efekty. Je tam ale ještě menu. Po kliknutí na rubriku "o nás", následuje 10 vteřin efektů a objeví se nápis: "Na této části se intenzivně pracuje."
2) web se načte téměř ihned, je tam spousta informací, nic hejbacího nerozptyluje pozornost a dá se číst...

Proč toužíš po webu ve flash?

Všem Vám třem nesmírně děkuji. Asi bych se měl nějak revanžovat. Je evidentní, že se tvorbou webu narozdíl ode mne zabýváte. Já jsem si prozatím vždycky udělal to co jsem zrovna potřeboval - html, i nějaké formuláře, nejzákladnější php kody, předdefinování formátů v css, html na facebooku ... nicméně dělám v tom mnoho chyb, a proto raději to ani neprojíždím validátorem (tak myslím se to jmenuje).

Zpátky k tématu. Hledal jsem možnost, jak bych mohl udělat co nejelegantnější web - prezentační pro umělce. Začal jsem o sobě pochybovat, zda bych dostatečně designově zajímavý web zvládnul. Řekl jsem si, že perfektním řešením je zakoupení nějakého template, který bych si předělal dle potřeby. A tak jsem se dostal na web bludomain, kde se tyto tamplate prodávají po 50 či 100 dolarů. První dojem z těchto bludomainových templates jsem měl velice kladný, nicméně plně respektuji Vaše připomínky a sám si to samozřejmě rovněž uvědomuji - snažil jsem si to jenom nepřipouštět.

Neznáte náhodou nějaké zajímavé templates, které by bylo možné odkoupit ? Je mi jasné, že templates jsou i zdarma, ale chtěl bych, aby ten web byl elegantní, informací tam ani nebude nějak mnoho, jde zkrátka o prezentaci o prezentaci umělce.

Velice se mi líbí weby Lukáše Fronka (ale bez hudby v pozadí jak koneckonců sami doporučujete - s tím souhlasím). Kolik tam je toho flashe, to sami nejspíš zhodnotíte. Já mám totiž pocit, že flash je vskutku nepoužitelný pro webovky různých společností, organizací, informačních či zpravodajských servisů ... ale kombinace html s prvky flashu možná u umělců není zas tak špatný nápad. : Velice se mi líbí například
www.luciebila.com
www.anna-k.cz
www.havlova-veskrnova.com
cz

velice mi líbí vodorovné menu u spodu s důmyslnou fotografii ... nevíte o nějaký dobrých templates ? Pokusím nad sebou zapracovat - třeba dosáhnu i jednou Vaši úrovně a budu moci i poradit jiným. Za jakékoliv další postřehy budu velmi vděčný.

Když je to umělec, tak ať si nějaký ten "dýzajn" navrhne a ty mu to nakóduješ.
Samozřejmě nejlepší by byl výtvarník. Ale třeba takový básník, to by pak mohl být webík jedna báseň :-)
Jinak free šablon jsou na internetu tuny, např. tady www.freelayouts.com
Ale lepší je, udělat něco origoš svého. Představ si, že vyrobíš umělci web, on se s ním bude někomu chlubit a ten někdo bude znát web ze stejné šablony. Tvůj umělec z toho bude mít tlak 900/700, nebo ho rovnou klepne pepka.

Môj názor je v skratke taký, že Flash na web nepatrí. Jediné opodstatnené použitie je prehrávanie videa/audia a flashových hier. Našťastie, vývoj ide dopredu a Flash na webových stránkach snáď bude nahradený inými technológiami.

Google indexuje aj Flash, takže by mal nájsť obsah aj v swf súbore. V tom bludomaintemplates sú samé obrázky a textový obsah skoro žiadny, takže tam ani nevadí, ak to vyhľadávač nezaindexuje. Tá luciebila využíva Flash na prehrávanie hudby na pozadí a pár animácií. Podľa môjho názoru sú tie stránky ok, hoci to tam trochu kazí tá hudba na pozadí a tie animácie.

Otázka je, na čo vlastne ten Flash chceš. Ak len kvôli efektom, tak je to imho zbytočné. Dve verzie ide samozrejme zvládnuť - obsah budeš mať napr. v databáze a budeš z neho generovať buď webové stránky, alebo tie dáta sprístupníš flashovej aplikácii. Najprv by som ale na tvojom mieste robil tú HTML verziu.

Na druhú stranu, u nás napr. Tatrabanka plánuje spraviť internet banking vo Flashi (konkrétne Flex) a z tých správ, čo som čítal, som mal pocit, že má úplne nahradiť HTML verziu internet bankingu. Takže keď vie urobiť krok späť aj vedenie banky, tak sa nič hrozného nestane, ak spraviš len flashovú verziu a na ostatných používateľov sa vykašleš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru