Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Format Factory - přestal mi fungovat tento program, nedaří se konverze do AVI

Zdravím, mám dotaz. Přestal mi fungovat program Format Factory. Fungovalo mi to normálně, přes půl roku jsem to používal skoro každý den a teď to přestalo fungovat. Náhrávám si různé pořady ze set top boxu na flešku a protože to v jiném formátu, tak jsem si to předělával do AVI, také velikost je příliš velká, takže jsem to zmenšoval konevrzí. Sice ta konverze do AVI střední kvality trvá déle než samotný pořad, aspoň jsem vždycky ušetřil 50% místa na disku. Nyní se to vždycky při konverzi přeruší a napíše to error. A nevím proč. Nemáte zkušenost?

V pc mi to hlásí nějakou hlášku, ale nemyslím si, že by to mělo mít souvislost,nevím..? Ozve se mi tato hláška a kousne se mi to všechno.

This AVI file was not prepared for sequential reading, the alternative ,,AVI spliter“ will now let the default one handle it. The complete reinterleaving of this file is strongly recommended before burning it onto a slow media like cd-rom

Díky předem za radu.

Předmět Autor Datum
Predtým, než sa začala vyskytovať hláška a "Nyní se to vždycky při konverzi přeruší..." si inštalova…
pme 21.02.2014 14:52
pme
Právě že jsem s tím vůbec nedělal. Ale začla se objevovat tato hláška, hlavně když jsem si připojil…
David007 21.02.2014 15:09
David007
když jsem si připojil extrení HDD jaký má ten HDD souborový systém? jak veliké jsou ty soubory? Pok…
jirka44 21.02.2014 16:09
jirka44
Nahraju si to v set top boxu na flešku, je to hodinový pořad většinou, objem má tak 1 GB. Z flešky d…
David007 21.02.2014 17:21
David007
z jakého formátu to konvertuješ? www.pazera-software.com (při instalaci nepotvrzuj další bloatware)
lední brtník 21.02.2014 16:04
lední brtník
VLC media file (.mts) pak přes AVIDEMUX udělám soubor, kde už je vše vystříhané (nemá žádné označen…
David007 21.02.2014 17:26
David007
pak přes AVIDEMUX udělám soubor, kde už je vše vystříhané (nemá žádné označení)??????? Nezapomínáš…
ital 21.02.2014 18:54
ital
Právě že ne, když to vystříhám, je skutečně pouze soubor k dalšímu zpracování, nemá žádné označení,… poslední
David007 21.02.2014 21:39
David007

Predtým, než sa začala vyskytovať hláška a "Nyní se to vždycky při konverzi přeruší..." si inštaloval/odinštaloval čo? Nejaký pochybný balík kodekov alebo aký software?
Ak nič - odinštalovať FF a nainštalovať ho nanovo.

Právě že jsem s tím vůbec nedělal. Ale začla se objevovat tato hláška, hlavně když jsem si připojil extrení HDD a přesouval si tam ty AVI soubory. To jsem pak musel ext.hdd odpojit a čekat, někdy i restartovat pc.

Bohužel nic nepomohlo, nejdříve jsem odinstaloval program a znovu ho instaloval a nic. Stáhnul jsem si novou verzi a stejně to nepomáhá. Nejde mi překonvertovat ani jediný soubor, pokaždé se to přeruší...:-(

Nahraju si to v set top boxu na flešku, je to hodinový pořad většinou, objem má tak 1 GB. Z flešky do zkopíruji do PC, spustím v programu Avidemux, kde vystříhám to, co nechci a dám uložit opět v PC. Pak tento soubor cca 800 MB otevřu ve Format Faktory, kliknu na VŠE DO AVI a dám spustit. Když se mi to dařilo (cca po dobu půl roku) v pořádku dát do AVI, měl ten sobour 400 až 500 MB a pak jsem ho jako hotový ukládal teprve na externí hdd.

Mám Sencor set top box a určitě musím mít vše FAT32, aby to fungovalo a mohl jsem to nahrávat.

Co se u mě změnilo, že mi odešla fleška, na kterou jsem to nahrával. Měl jsem jí 2 měsíce, fungovala dobře, měla 8GB. Najednou vůbec nefunguje, nikde. Zkusil bych to reklamovat. Je detekovana, ale nic s ni nejde delat, jakmile na pc kliknu otevrit, tak zmizi. A zhruba od té doby mi to dělá, mám jinou flešku, starší, má 4GB, tak nevím jestli to může mít souvislost...

VLC media file (.mts)

pak přes AVIDEMUX udělám soubor, kde už je vše vystříhané (nemá žádné označení)a z něj teprve přes Format Faktory dělám AVI.

Fakt půl roku každý den stejně a šlo to.

Teď to obcházím tak, že jakmile to vystříhám, v nástrojích si dám uložit přímo do AVI v tom AVIDEMUX, ale místo 400 MB mám 800 MB. Sice je to za 2 minuty, ve FF to délám hodinu a půl, ale ten objem mě zajímá.

Právě že ne, když to vystříhám, je skutečně pouze soubor k dalšímu zpracování, nemá žádné označení, nejde to spustit, pouze to vložit FF a dát zpracovat do AVI.

Ale už se mi to podařilo vyřešit, v AVIDEMUX jsem změnil v AVI MUXER - Mouxer format - v kolonce místo AUTO jsem dal AVI a ted mi jde.

Je to zvlastni, ale hlavne ze to jde. Diky vsem za ,,mozkovou bouri" a ono z toho vetsinou neco vypadne nakonec. Dik

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru