Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Format PC Vista....

Dobrý den, omlouvám se, ale nějak nemůžu přijít na to, jak naformátovat windows Vista....Chtěl byhc nainstalovat windows XP, vypálil jsme XP na CD a mam to i na fleshce, ale stále mi to nejde nabootovat, píše mi to něco jako No booting devices nebo tak nějak.
Už jsem párkrát bootoval, tak mi prosím nepište jak, něco nabootovat, spíš mi poraďte...proč to nejde :)
A nebo prosím nějaký jiný způsob formátování windows, potřebuju celý windows naformátovat a potom v pohodě už zvládnu nainstalovat XP, ale když mam visty, tak mi downgrade nějak nejde.... nevím co s tim. Nebo, kdyby mi prosím někdo řekl, jak naformátovat jednoduše bez čehokoli celý počítač....ale nevím jak spustit příkazový řádek, aniž by se mi pustil windows a když mam windows zaplý, tak to samozřejmě už nejde :) Prosím, kdyby někdo věděl....na internetu jsme hledal, ale nějak pořád nevím...Předem děkuji za odpovědi :D

Předmět Autor Datum
Je to jednoduché - vložíte do mechaniky originální instalační medium Windows (je jedno, jestli to bu…
Kurt 09.12.2011 17:19
Kurt
Postup je jednoduchý. V BIOSu nastavíš bootování z CD mechaniky. Do mechaniky vložíš bootovatelné CD…
jirka44 09.12.2011 17:21
jirka44
Potrebujeme vedet kde konkretne mas problem... Zkoukni tohle http://pc.poradna.net/a/view/403824-ins… poslední
Alfonz.SPO 09.12.2011 17:23
Alfonz.SPO

Je to jednoduché - vložíte do mechaniky originální instalační medium Windows (je jedno, jestli to budou XP, Vista, či třeba 98) a nabootujete z něj. V instalačním programu poté zvolíte "Odstranit oddíl disku". (u Windows 98 k tomu slouží příkaz fdisk)

Postup je jednoduchý. V BIOSu nastavíš bootování z CD mechaniky. Do mechaniky vložíš bootovatelné CD. Na vyzvání na obrazovce stiskneš libovolnou klávesu. Dále se řídíš pokyny na obrazovce - zrušit oddíl, vytvořit oddíl, naformátovat atd..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru