Předmět Autor Datum
vo virtualboxe by sa mal OS spravat rovnako alebo aspon velmi podobne tomu, ako ked je na fyzickej m…
wam_Spider007 08.04.2010 14:12
wam_Spider007
No je to zaplatené. Keby je to pirátske, tak o problém menej, pretože sa dá zohnať predaktivovaná ve…
msx. 08.04.2010 14:56
msx.
aha, tak to uz je ina situacia... ale pokial viem, tak VMWare je dostupny aj pre linux, takze tym by…
wam_Spider007 08.04.2010 15:14
wam_Spider007
Aktivace probiha ve VB stejne jako na fyzickem stroji. Pokud to dobre chapu, tak by jsi chtel mit in… poslední
rh 08.04.2010 16:54
rh

vo virtualboxe by sa mal OS spravat rovnako alebo aspon velmi podobne tomu, ako ked je na fyzickej masine. Cize aktivacia by mala prebehnut rovnakym sposobom. Ak je to kupeny OS, tak staci aktivaciu urobit raz (co si uz asi spravil) a pri dalsich instalaciach uz netreba. Ak je piratska, tak budes musiet robit rovnake obchadzky ako pri klasickej instalacii.

No je to zaplatené. Keby je to pirátske, tak o problém menej, pretože sa dá zohnať predaktivovaná verzia. To, že stačí aktivovať raz je síce pravda, ale po každej inštalácii. Čiže, ak nainštalujem v Ubuntu, musím aktivovať. Lenže ak potom občas prejdem do fyzického Windows, tak budem používať Vistu nelegálne, hoci je zakúpená. Nakoniec to skončí tak, že budem mať licenciu zaredenú medzi nelegálne a budem v háji len za to, že Windows budem virtualizovať. Takže preto sa pýtam. Pokiaľ sa dobre pamätám, tak VMware obsahovalo vlastný aktivátor pre takéto prípady.

aha, tak to uz je ina situacia...
ale pokial viem, tak VMWare je dostupny aj pre linux, takze tym by si to vyriesil. Inak pre virtualizaciu pre vlastnu potrebu nevidim vyznam davat nejake original kopie. Ak to budes pouzivat raz za cas, tak ta to nemusi velmi trapit. Ja mam tiez na desktope piratske XP vo VB ale pouzivam ich mozno parkrat do mesiaca.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru