Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fujitsu Siemens Amilo Pi 2550

Ahoj všem. Mám prosbu...strejda si koupil starší notebook Fujitsu Siemens Amilo Pi 2550 a podělaly se mu Windowsy, má tam Vista. Jenže ten siemens má jinou sběrnici a řadiče na základní desku a HDD, takže klasický Windowsy v sobě nemají ovladače pro tuhle desku a vypisujou že není nalezen HDD, takže musim někde sehnat Windowsy přímo pro Siemens, protože to DVD které k tomu dostal je nepoužitelný, zničený. Na google jsem nic nedohledal. Poradíte, kde se dají sehnat přímo k tomuto noťasu?

Předmět Autor Datum
Ale nemusíš. Nainstaluj Windows, stáhni pro ten počítač ovladač síťové karty a nainstaluj ho. Potom…
Kurt 16.04.2010 15:42
Kurt
jj díky moc :-) abych to ještě upřesnil. Zapínám Notebook. Po chvilce to skončí na černé obrazovce -…
Onicek 17.04.2010 21:15
Onicek
To není tak docela pravda. Zaprvé - v BIOSu se poohlédni po položce "SATA Mode", "SATA Controller",…
Kurt 17.04.2010 21:24
Kurt
Jo díky díky, zkusím se ještě podělit o další co se neskytlo: Už sem psal, že DVD které k tomu dosta…
Onicek 18.04.2010 21:35
Onicek
Hirens verze 10. Aktuální je tuším 10.4, spustit z něj "Mini XP" a v nich by měl být vidět systémový… poslední
Kurt 18.04.2010 21:37
Kurt

Ale nemusíš. Nainstaluj Windows, stáhni pro ten počítač ovladač síťové karty a nainstaluj ho. Potom stáhni tuhle utilitu: http://support.ts.fujitsu.com/DeskUpdate/DeskUpdat e.asp?LNG=EN# nainstaluj a spusť. Když se budeš držet pokynů na obrazovce, nakonci procesu budeš mít čestvě nainstalovaná Windows s aktuálními ovladači pro tvůj (resp. strýcův) počítač. No, není to báječné?

edit: Co se týče toho, že nemůžeš nainstalovat nějaké fosilní Windows, za to nemůže ani tak speciální edice pro Fujitsu (žádná není), ale stáří toho CDčka, ze kterého to instaluješ. Vlastně jsi nám nenapsal, co se tam vůbec snažíš nainstalovat.

jj díky moc :-) abych to ještě upřesnil. Zapínám Notebook. Po chvilce to skončí na černé obrazovce - něco jako DOS :
Spuštění Win se nezdařilo. Přičinou může být nedávná změna HW nebo SW. Postup pro odstranění problému:
Vložte instalační disk systému Win a restartujte
Vyberte nastavení jazyka a klepněte na další.
dejte možnost opravit Tento počítač.
Soubor \Windows\system32\winload.exe
stav: 0xc000000f
vzbranou položku nelze načíst, protože aplikace chybí nebo je poškozená.
DVD s Win Vista které k tomu dostal od prodávajícího bohužel nefungují. Nemám WIN který by byl schopný opravit systém, protože jak říkáš, nejspíš mám zastaralé WIN - ikdyž mám z roku 2007 například XP Home (chtěl sem přeinstalovat celý systém na jiné WIN které jsou funkční) CDčko nabootuje a při výběru opravit nebo nainstalovat mi to napíše, že nejsou nalezeny pevné disky.
A to právě díky tomu, že klasické edice WIN které se běžně prodávají nemají ovladače na S-ATA1 a na HW prvky tohoto Fujitsu Siemens.

To není tak docela pravda. Zaprvé - v BIOSu se poohlédni po položce "SATA Mode", "SATA Controller", či podobné.
Zadruhé - nemáš tedy bootovací CD s Vistama? Mělo by pomoci Hirens Boot CD - pohledej na netu. Stejně tak pohledej návod na opravu problému chybějícího winload.exe (na disku by měla být ještě jedna jeho kopie, stačí ji překopírovat na správné místo).
A za třetí - pokud zvolíš reinstalaci, nainstaluj tam Windows, na které máš licenci.

Jo díky díky, zkusím se ještě podělit o další co se neskytlo:
Už sem psal, že DVD které k tomu dostal, na kterých jsou WIN VISTA, je nepoužitelné. Buď špatně vypálené, nebo poškozený disk. Ani stolní PC (podotýkám s novou DVD mechanikou) ho nebere a když, tak se to kousne. Kamarád IT mi nahrál bootovací USB flashku. Chová se to takhle, bios ji najde. Zvolím boot z flashky ale při restartu to napíše "

“Odebrat disky si jiná média“Restartujte lib.klávesou

Pak bych chtěl poradit s tím co píšeš : Hirens Boot CD, nevím co to je a ani co by to mělo dělat a navíc je několik verzí, podle googlu.
A další věc, jak prosímtě překopíruju chybějící soubor z kopie, když se vůbec nedostanu do systému, ani tam není nikde taková volba, abych se mohl hrabat v souborech a knihovnách? Jediná volba tam je restart, nebo vložit instalační disk, nebo spustit test který stejně nic nenapíše.. ??????

Nemůžu se s tebou spojit nějak mejlem?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru